
Ha becsukod a szemed, és felidézed a gyermekkor illatait, nagy eséllyel a birsalmasajt is eszedbe jut. Ez az a ragacsos, tömör édesség, amit a nagymama mindig előhúzott karácsony előtt. A birsalmáról szinte mindenkinek ez ugrik be először. De vajon miért ragadtunk le a birsalmasajtnál, amikor ez a gyümölcs sokkal többet tud? Mutatunk egy olyan birsalma receptet, amivel újra nagy kedvenc lehet ez a szuper gyümölcs!
A birsalma nemcsak finom, de igazi kincs az őszi immunerősítők között. Tele van C-vitaminnal, rosttal, és gyulladáscsökkentő anyagokkal. Segíti az emésztést és támogatja a májat is. Nem véletlen, hogy régen a birskompót, -tea és -szirup is gyakori vendég volt a konyhában.
Ősszel, amikor a piacokon felbukkan a sokszor kopott, kissé csúnyácska, de illatos birsalma, sokan csak nézegetik, aztán inkább továbbmennek. Pedig a trükk egyszerű: a birs nyersen túl fanyar, főzve viszont mennyei. Ráadásul a belőle készült kompót nem csak egészségesebb, de bármikor előkapható a kamra polcáról, ha egy kis desszertre vágysz.
Most mutatunk egy változatot, ami egyszerre egyszerű, illatos és tele van természetes mennyei ízekkel. Nem kell hozzá semmi extra; csak egy kis fűszer, méz és türelem.
Az eredmény? Egy selymesen fűszeres, illatos kompót, ami tökéletesen kombinálható rengeteg – akár sós, akár édes – őszi étellel.
A kompót önmagában is tökéletes nassolnivaló lehet, de van pár extra ötlet, amivel még ínycsiklandóbbá varázsolhatod:
Ez a recept segít újragondolni a birsalmát, amit eddig mindig csak ugyanazzal a jól bevált recepttel készített el mindenki. Így, ha a birsalmasajt nem is lett a kedvenced, most megtapasztalhatod, mennyire sokoldalú, finom, illatos és egészséges tud lenni ez a gyümölcs.
Így készítheted el a tartósítószer-mentes birsalmakompótot:
Nézz körüli még több őszi receptért:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.