

A káposzta savanyítás egyszerűbb, mint hinnéd, az eredmény viszont minden várakozást felülmúl: a házi savanyú káposzta roppanósabb, ízesebb és frissebb, mint a bolti változat. Ráadásul te szabod meg, mennyire legyen fűszeres, így teljesen a saját ízlésedhez hangolhatod. A fermentálás folyamata önmagában is lenyűgöző: a természet elvégzi a munka nagy részét, miközben te csak külső szemlélőként figyeled a csodát, ahogy az egyszerű káposztából élő, probiotikus étel születik. És ami a legjobb: a házi savanyú káposzta nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges is. Egy tálka belőle a téli hónapokban igazi immunerősítő bomba. Engedd, hogy a régi idők íze újra beköltözzön a konyhádba!

A savanyú káposzta ecet nélkül, tejsavas erjesztéssel készül. Fahordóban, műanyag edényben, befőttesüvegben vagy kerámia hordóban is készítheted.

Bors tipp: Ha teszel bele babérlevelet is, arra figyelj, hogy csak 1-2 levelet használj, mert a babér nagyon intenzív, elviszi az ízét a káposztádnak.


A savanyú káposzta valódi superfood: természetes módon erjesztett, élő, probiotikus étel, amely támogatja a bélflórát és az immunrendszert. Rengeteg C-vitamint tartalmaz, ezzel segíthet megelőzni a téli megfázásokat, miközben a benne lévő tejsavbaktériumok hozzájárulnak az emésztés egyensúlyához. A káposztában található rostok segítik a méregtelenítést és javítják a tápanyagok felszívódását. Emellett B-vitaminokban, vasban és antioxidánsokban is bővelkedik, melyek a sejtek védelmét és az energiatermelést támogatják. Rendszeres fogyasztása nemcsak a gyomrod működését harmonizálja, hanem a hangulatodra is fantasztikus hatással van, hiszen a bélrendszer és az agy szoros kapcsolatban áll.
Ha szeretnéd látni, hogyan készíthetsz savanyú káposztát egyszerű befőttesüvegben, nézd meg a videót!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.