Test és lélek

Az ellentétek valóban vonzzák egymást? Az asztrológia megadja a választ

Bors

Létrehozva: 2021.03.16.

Gyakran hallani, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ez azonban a gyakorlatban sokszor másképp alakulhat. Hogy az asztrológia erről mit gondol, az most kiderül.

Forrás: Shutterstock

Előfordul, hogy egy páros két tagja olyannyira különbözik, hogy nem is igazán lehet megérteni, hogyan képesek akár csak elviselni egymást, mégis jól működik köztük minden, ami egy tökéletes párkapcsolathoz kell. Érdekes párosítás például a Kos és a Mérleg: előbbi forrófejű, utóbbi kiegyensúlyozott. De ilyen például az érzelmekkel teli Skorpió és a mindig nyugodt Bika kapcsolata is.

Az asztrológia most megmagyarázza, miért olyan harmonikus egy-egy ellentétpár.

Érdemes tudni, hogy minden csillagjegynek van egy bizonyos modalitása (fix, változó és kardinális), ami leírja annak hangulatát. A kardinális csillagjegyek (Kos, Rák, Mérleg, Bak) átveszik az irányítást, a változók (Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak) rugalmasak, a fix jegyek (Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő) az állatöv stabilizálói. Minden jegynek van saját eleme is: tűz, víz föld és levegő. A tűz elem jegyei (Kos, Oroszlán és Nyilas) szenvedélyesek, a víz jegyei (Rák, Skorpió és Halak) érzelmesek, a föld jegyei (Bika, Szűz és Bak) szorgalmasak, végül a levegő elem jegyei (Ikrek, Mérleg és Vízöntő) intellektuálisak.

Az ellentétes jegyek megosztják modalitásukat: a különböző elemek így tökéletesen képesek együtt működni. Gondoljunk csak arra, hogy a tűz és a levegő hatalmas lángokat emel, a víz és a föld pedig csodás növényeknek ad életet. Emellett persze azt sem felejthetjük el, hogy a levegő képes kioltani a tüzet, az özönvíz pedig képes tönkretenni a földet.

Minden az egyensúlyról szól.

Kos + Mérleg

Ez a páros a gyengéd egyensúly megteremtéséről szól. A Kos tüzes, impulzív, szóló játékos, miközben a Mérleg inkább szeret egy csoporthoz tartozni, ráadásul utál döntéseket hozni. A Kos felrázza a dolgokat, míg a Mérleg kiborul a konfliktustól. A legjobb, ami történhet velük, hogy a Mérleg megtanítja a Kost, hogyan kell lenyugodni és másoknak is szerephez jutni, fordítva pedig a Kos azt mutatja meg a Mérlegnek, hogyan kell kiélvezni a reflektorfényt, és azt is, hogyan lehet hangot adni az érzelmeinek. Ugyanakkor a tüzes Kos könnyen megbánthatja a Mérleg érzéseit, aki erről nem mindig fog tudni beszélni.

Bika + Skorpió

A két csillagjegy szülöttei egyszerre képesek felpezsdíteni egymás életét, habár más-más módon. A Bika rengeteg örömet képes okozni a Skorpiónak (a hálószobában és anyagilag is), miközben a Skorpió arra ösztönzi a Bikát, hogy felfedezze az ismeretlent. A köztudottan makacs Bika és a haragtartó Skorpió között olyan harmónia alakulhat ki, amivel mindketten megtanulják tisztességesen kezelni a konfliktusokat.

Ikrek + Nyilas

Közös bennük, hogy mindketten rendkívül kíváncsiak egymásra és a világra egyaránt. Az elmés Ikrek a részletekre figyel, míg a kalandos Nyilas az összképre koncentrál. Együtt gyakorlatilag megállíthatatlanok.

Rák + Bak

Kettejük kapcsolata a legikonikusabb jin-jang hangulatot testesíti meg. A szigorú Bak logikusan cselekszik a mindennapokban, ráadásul a munka körül forog számára minden, eközben a Hold által irányított Rák sokkal intuitívabb vizeken evez. Olyannyira különböző fontossági sorrendjeik vannak, hogy nehézséget okozhat megérteni a másikat, ám ha egyszer sikerül, csodás párost alkotnak.

Oroszlán + Vízöntő

Ők ketten jól tudják, hogy kell bulizni. Az Oroszlán szép lassan lépeget a társadalmi ranglétrán, szereti a nagyszabású élményeket, miközben a Vízöntő már egy hatalmas közösség része és inkább az egyszerű dolgok híve. Tökéletesen ki tudják egészíteni egymást, persze csak addig, amíg a Vízöntő nem áll az Oroszlán rivaldafényének útjába.

Szűz + Halak

A Szűz az állatövi jegyek szexi könyvtárosnője, a Halak pedig az álmodozó diák. Mindketten a másikat keresik, de megközelíteni egymást csak nehezen tudják. Az analitikus gondolkodású Szűz képes megtanítani a helyes viselkedésre a Halakat, aki viszont a spiritualitásba vezetheti be könnyedén Szűz partnerét. Előfordulhat, hogy egyszerűen nem képesek megérteni egymást, de ha sikerül elfogadni egymás ügyes-bajos dolgait, sokat tanulhatnak a másiktól.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083755_auto_resized.png
origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26470_resized.jpg?avcount=1711717514
origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17092242_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086779_auto_resized.jpg
ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091212_auto_resized.jpg
vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26469_resized.jpg?avcount=1711717514
origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083183_auto_resized.jpg
travelo.hu

Egy magyar pilóta 12 ezer méter magasból lőtt csodás éjszakai felvételeket a Balatonról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711717514
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17079298_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Kiszállok" – Ennyi volt, Till Attila elbúcsúzott

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/JmHfTibHr1n8GMOthOqKbLlYRwMklrpXPyMmnp3NQaQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyZjk5NmE0ZWQ2YzRmMGViYjQwMmM3N2Y3ZTllMmIz.jpg
Ezo

Hétfőn érkezik a telihold, ez a négy csillagjegy már ma érezheti a hatását

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/nYMsw4zKCvYAZ6pQY_UmjgNi8htapMVwcLVH1IQzkbA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E4NTk4MmYxNDU4YTRhMTJhOTVmMmVkY2FmNjg5NGEz.jpg
Ezo

Ősi tudás tárul fel: ezt árulja el rólad az atlantiszi horoszkóp