Álomfejtés

A víz is levert, mert pókkal álmodtál? Fontos dolgot üzen a tudatalattid!

Bors

Létrehozva: 2024.05.25.

Az álmok kaput nyitnak a tudatalattink felé, ezért is fontos komolyan venni azt, amit éjszaka tapasztalunk. Még akkor is, ha ez rémisztő!

Az álmokat az ősi társadalmakban az istenekkel való szent kommunikációnak tekintették. A víziók jelentésével később még olyan híres szakemberek is foglalkoztak, mint Sigmund Freud és Carl Jung, akik leginkább a félelmeink és vágyaink ábrázolásaként értelmezték az elme szüleményeit. Manapság már bizonyos álmokhoz konkrétabb jelentéseket is tudunk kapcsolni, így van ez azzal a hátborzongató jelenséggel is, ha egy pók jelenik meg előttünk az éj leple alatt! 

alvás álom ágy
Utána szoktál járni, hogy mit jelenthetnek az álmaid? (Fotó: Pexels)

A nyolclábú felbukkanása a leggyakrabban előforduló álmok közé tartozik. Azok, akik egyébként irtóznak a pókoktól, érthető módon sokáig az éjszaka történtek hatása alatt maradnak, de érdemes mélyebben megvizsgálni, mire hívja fel a figyelmet ilyenkor a tudatalatti!

Cynthia Richmond álomszakértő szerint a pókok viselkedése leplezi le az álom jelentését. Mivel a nyolclábúak bonyolult hálókat szőnek, hogy zsákmányt ejtsenek, felbukkanásuk azt jelzi, hogy a valóságban az érintettet manipulálják, vagy pedig ő maga manipulál valakit - írja a themindsjournal.com.

Ha mérgező pók képe elevenedik meg éjszaka, az azt jelentheti, hogy az álmodó valami veszélyes dolog miatt aggódik. Akkor viszont, ha az érintett egyébként is retteg az ízeltlábúaktól, az álom azt is sugallhatja, hogy le kell győznie ezt a fóbiát! Az is előfordulhat, hogy valami ijesztő történt, esetleg kezelhetetlenné vált egy helyzet... Azt, hogy a lehetséges magyarázatok közül melyik igaz rád, csak te tudhatod, mert minden álmot a saját élethelyzetednek megfelelően kell értelmezned! Itt azt is elemeztük, mit jelent a méhek felbukkanása!

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek