Tejszínes cseresznyeleves
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: 1
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg cseresznye * 6 dl víz * 4 ek cukor * 1 csomag vaníliás cukor * 1 mk fahéj * 3 szegfűszeg * 2 citromkarika * 3 dl tejszín * 1/2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés: A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Egy lábasba tesszük, majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, végül pedig a citromkarikákat és összekeverjük. Kb. 10 percig főzzük. A tejszínt simára keverjük a pudingporral, majd állandó kevergetés mellett a cseresznyéhez öntjük. Kis lángon további néhány percig főzzük, míg a leves kissé besűrűsödik. Lehűtve tálaljuk.
Sült csirkemell meggymártással
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg meggy * 5 szem szegfűszeg * 1/2 rúd fahéj * 8 dl víz * cukor * 60 dkg csirkemell * só, bors
Elkészítés: A meggyet egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat. Felöntjük a vízzel, sóval, ízlés szerint cukorral ízesítjük. Amikor felforrt félretesszük.
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezzük, és először fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül pár percig grillezzük. Ha kész a hús, a meggymártással tálaljuk.
Sajttorta cseresznyeszósszal
Elkészítési idő: 120 perc
Nehézségi fok: 4
Hozzávalók (4 személyre): 75 dkg krémsajt * 10 dkg porcukor * 5 tojás * 5 dkg vaníliaízű pudingpor * 1 citrom * 1,5 dl habtejszín
A kekszalaphoz: 20 dkg vajas keksz * 10 dkg vaj
A cseresznyeszószhoz: 7 dkg kristálycukor * 10 dkg cseresznye + a díszítéshez
Elkészítés: A kekszalaphoz aprítógépbe tesszük a vajas kekszet, és durvára őröljük. Alaposan összedolgozzuk a felkockázott puha vajjal, majd a masszát sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. 10 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Ezután a 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Egy tálban habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a pudingport, a citrom lereszelt héját, valamint a kemény habbá vert tejszínt. A krémet az elősütött kekszalapra simítjuk. 180 fokon 10 percig sütjük, majd a sütőt 130 fokra állítjuk, és a süteményt további 70 percig sütjük. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A cukrot 0,5 dl vízben feloldjuk, majd felforraljuk. Hozzáadjuk az átválogatott cseresznyét, és kis lángon 15 percig főzzük. Azután egy szitán áttörjük, végül a felfogott lét sűrű, szirupos állagúra főzzük. A tortát felszeletelve, a szósszal összekevert cseresznyeszemekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.