Test és lélek

Jansik Szilárd: Szeretem a szabadságot

Bors

2020. február 17. hétfő 13:00

Ön mennyire követi a horoszkópokat? Mennyire hisz a csillagjegyekben? Jansik Szilárd sportolót kérdeztük, ő miként viszonyul születési jegyéhez.

Forrás: Magyar Nemzet/Teknős Miklós

– Nem készítettek még az életemet előrevetítő horoszkópot – mondta Jansik Szilárd, az Európa-bajnok magyar vízilabda-válogatott játékosa. 

– A Kos jegyében születtem, több dologban is kipróbáltam már magam. Gyerekként teniszeztem és vízilabdáztam, de fociztam és atletizáltam is. Az első kettőt csináltam komolyabban, aztán jött az az idő, amikor az egyik mellett döntenem kellett. Társasági ember va­gyok, nem na­gyon szeretek egyedül lenni, és a vízilabdában tetszett, hogy jó volt a csapat, ezért emellett maradtam. Amikor ez megtörtént, akkor már kitűztem a célokat is: bekerülni a csapatba, minél jobb eredményeket elérni és az elsődleges cél sportolóként az olimpia lett. A kitartás nagyon fontos volt.

– Húszévesen volt egy holtpont, amikor kiderült, hogy nyaki porckorongsérvem van, de meggyógyultam. A felépülés után jobb játékos lettem és válogatott csapattag. Fontosak az elismerések és a visszacsatolások. Jellemző rám a kosok temperamentuma, de a fejemet nem veszítem el, mert az ártana a csapatjátéknak. Legfeljebb mérgelődés van egy bírói ítélet miatt. A medencén kívül nagy százalékban megmondom a véleményem, de konfliktuskerülő vagyok. Szeretem kipróbálni magam veszélyesebb dolgokban is. Ilyen például 15 méter magasból a sziklaugrás, persze úgy, hogy előtte átnézzük, hogy biztonságos-e az érkezés. Kosként szeretem a szabadságot, nem szeretem, ha korlátok közé akarnak szorítani, de ezt másoknak is biztosítom.

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

metropol.hu

Ez gyors volt! Kulcsár Edina már a nevét is megváltoztatta

origo.hu

A sünök miatt jött létre a rengeteg ember halálát okozó szuperbaktérium

nemzetisport.hu

Arsenal: közös megegyezéssel távozik a védő – hivatalos

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak