Test és lélek

Mobilra fel, ha fogyni vágyik!

Bors

Létrehozva: 2019.02.26.

Rengeteg olyan mobilalkalmazás létezik már, ami kizárólag azért jött létre, hogy sportolásra bírja a felhasználót vagy hasznos információkkal lássa el a diétázót. Íme, a legjobb applikációk, amelyek ingyenesek, de egyes kényelmi funkciókért lehet, hogy fizetni kell.

Kalóriabázis

Ez az alkalmazás ren­delkezik az egyik legnagyobb étel­adat­bázissal, használatával a szénhidrát és a kalória számolgatása gye­rekjáték. Elég megadni jelenlegi testsúlyunkat, magasságunkat és a célt, hogy mennyi idő alatt szeretnénk a kívánt testsúlyt elérni. Kiválasztjuk a listából, hogy az egyes étkezéseknél miből mennyit et­tünk, a program pedig számol helyettünk. Sőt a méreteinket és a súlyunkat is tárolja. 

FitBit

Az applikáció az egész napunkat figyelemmel kíséri, tiszta képet mutat arról, hogy mennyire éljük aktívan az életünket. Figyeli, hogy mennyit aludtunk az adott héten, s ez mennyiben felel meg a szervezetünknek, de segítségével mérhetjük a futás, a séta vagy a túra tempóját, ütemét és idejét is. A motivációt erősíti, hogy barátokkal is versenyezhetünk.

Nike Run Club

A program kezdő, ha­ladó és veterán futók számára is tökéletes: a futás minden elemét tökéletesen monitorozza, be­épített zenelejátszója és egyéb közösségi eszközei pedig biztosítják a mozgásban lévőt arról, hogy soha nincs egyedül.

WaterMinder

Ez az alkalmazás abban segít, hogy eleget igyunk. A WaterMinder figyeli a napi vízfogyasztást, jelez, ha inni kellene, és naptárban tárolja a napi megivott vízmennyiségeinket. 

Tipp: A telefonra tölthető diétás alkalmazások segítenek természetes ütemben fogyni, egészségesebb életmódot kialakítani és megtartani a motivációnkat, hogy valóban eljussunk a vágyott célig.

Vezesse félre magát, a cél érdekében!

A kutatók szerint létezik né­hány egyszerű trükk, amelyekkel sikeresebbé lehet tenni a kőkemény diétát is.

Együnk piros tányérból

Szakértők szerint piros színű tányérról az emberek általában sokkal kevesebbet esznek. Ennek tudományos magyarázata, hogy a piros szín a fejünkben a tiltással párosul, így ösztönösen kevesebbet falatozunk belőle.

Válasszunk magas, vékony poharat

Olykor nehéz megállni, hogy ne igyunk meg egy-egy pohár cukros üdítőt. Ha már mindenképpen elcsábulunk, akkor elő a magas, vékony poharat. Ez az agyunkat becsapva optikai illúziót kelt, így akár 25–40 százalékkal kevesebbet fogunk inni belőle.

Jeget bele!

A jég szintén se­gít abban, hogy kevesebb italt tudjunk tölteni a poharunkba. Emellett a testünk a hőszabályozó folyamatának köszönhetően a saját testhőmérsékletünkre melegíti fel a jeget, amely kalóriaégetéssel jár.

Rágó éhség ellen

A mentolos rágó stimulálja az ízlelőbimbók működését, így rövid távon megszünteti az evésre irányuló kényszer­érzetünket. Melegítsük túl az ételt Annyira melegítsük, hogy minden egyes falatnál meg kelljen fújni, mert minél tovább tart egy étkezés, annál kevesebb étellel fogjuk beérni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek