A TV Paprikán versenyeznek egymással hazánk ismert emberei. A főzőtudományukat a Sztárok a pácban sorozatban mérik össze. Ezek végeredményét mutatjuk be a Borsban a receptekkel együtt.
Paradicsomos tilápiafilé, friss bazsalikommal
Hozzávalók 4 személyre
* 40-45 dkg tilápia halfilé
* 25 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
* 3 szál angol zeller
* 3 gerezd fokhagyma
* friss bazsalikom
* 1,5 dl rozé bor
* húsalaplé
* só, bors
* liszt
* olívaolaj
* 2 db cukkíni
* 2 dkg fenyőmag
* 5 dkg kristálycukor
Elkészítés
1. Az adagonként 10-12 dkg halfilét sózzuk, borsozzuk és enyhén belisztezzük. Néhány csepp olívaolajban mindkét felüket süssük pirosra.
2. Amaradék zsiradékban kezdjünk el lepirítani 2-3 szál szeletelt zellert és 2-3 gerezd fokhagymát, majd öntsük fel 1-1,5 dl rozé borral. Tegyünk bele 20-25 dkg darabolt paradicsomkonzervet, öntsük fel kevés húsalaplével, és forraljuk mártás sűrűségure. Hintsük meg 2 csomag friss, vágott bazsalikommal és a halszeleteket helyezzük vissza néhány percig párolódni.
3. Acukkíniből vágjunk hosszúkás szeleteket, és sózva, borsozva nagyon kevés olajon süssük pirosra. Egy száraz serpenyőben kevés kristálycukorral 2 dkg fenyőmagot pirítsunk meg, majd tálaláskor ezzel szórjuk meg a cukkínire helyezett paradicsomos halat.
Elkészítési idő: 20-30 perc