Béres Alexandra extrával dobja fel a halfilét

TV Paprika
PUBLIKÁLÁS: 2012. december 21. 18:00
A TV Paprikán versenyeznek egymással hazánk ismert emberei. A főzőtudományukat a Sztárok a pácban sorozatban mérik össze. Ezek végeredményét mutatjuk be a Borsban a receptekkel együtt.
Bors

Paradicsomos tilápiafilé, friss bazsalikommal 

Hozzávalók 4 személyre

* 40-45 dkg tilápia halfilé

* 25 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv

* 3 szál angol zeller

* 3 gerezd fokhagyma

* friss bazsalikom

* 1,5 dl rozé bor

* húsalaplé

* só, bors

* liszt

* olívaolaj

* 2 db cukkíni

* 2 dkg fenyőmag

* 5 dkg kristálycukor 

Elkészítés

1. Az adagonként 10-12 dkg halfilét sózzuk, borsozzuk és enyhén belisztezzük. Néhány csepp olívaolajban mindkét felüket süssük pirosra.

2. Amaradék zsiradékban kezdjünk el lepirítani 2-3 szál szeletelt zellert és 2-3 gerezd fokhagymát, majd öntsük fel 1-1,5 dl rozé borral. Tegyünk bele 20-25 dkg darabolt paradicsomkonzervet, öntsük fel kevés húsalaplével, és forraljuk mártás sűrűségure. Hintsük meg 2 csomag friss, vágott bazsalikommal és a halszeleteket helyezzük vissza néhány percig párolódni.

3. Acukkíniből vágjunk hosszúkás szeleteket, és sózva, borsozva nagyon kevés olajon süssük pirosra. Egy száraz serpenyőben kevés kristálycukorral 2 dkg fenyőmagot pirítsunk meg, majd tálaláskor ezzel szórjuk meg a cukkínire helyezett paradicsomos halat.

Elkészítési idő: 20-30 perc 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.