Test és lélek

Béres Alexandra extrával dobja fel a halfilét

Bors

Létrehozva: 2012.12.21.

A TV Paprikán versenyeznek egymással hazánk ismert emberei. A főzőtudományukat a Sztárok a pácban sorozatban mérik össze. Ezek végeredményét mutatjuk be a Borsban a receptekkel együtt.

Paradicsomos tilápiafilé, friss bazsalikommal 

Hozzávalók 4 személyre

* 40-45 dkg tilápia halfilé

* 25 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv

* 3 szál angol zeller

* 3 gerezd fokhagyma

* friss bazsalikom

* 1,5 dl rozé bor

* húsalaplé

* só, bors

* liszt

* olívaolaj

* 2 db cukkíni

* 2 dkg fenyőmag

* 5 dkg kristálycukor 

Elkészítés

1. Az adagonként 10-12 dkg halfilét sózzuk, borsozzuk és enyhén belisztezzük. Néhány csepp olívaolajban mindkét felüket süssük pirosra.

2. Amaradék zsiradékban kezdjünk el lepirítani 2-3 szál szeletelt zellert és 2-3 gerezd fokhagymát, majd öntsük fel 1-1,5 dl rozé borral. Tegyünk bele 20-25 dkg darabolt paradicsomkonzervet, öntsük fel kevés húsalaplével, és forraljuk mártás sűrűségure. Hintsük meg 2 csomag friss, vágott bazsalikommal és a halszeleteket helyezzük vissza néhány percig párolódni.

3. Acukkíniből vágjunk hosszúkás szeleteket, és sózva, borsozva nagyon kevés olajon süssük pirosra. Egy száraz serpenyőben kevés kristálycukorral 2 dkg fenyőmagot pirítsunk meg, majd tálaláskor ezzel szórjuk meg a cukkínire helyezett paradicsomos halat.

Elkészítési idő: 20-30 perc 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek