A zöldségeket akár a desszertekbe is belecsempészhetjük. A reszelt sárgarépa édes íze és a savanykás narancsréteg az édes joghurtba keverve üdítő nassolnivaló - és nem túl kalóriadús - egy meleg napon.
Hozzávalók
* 5 dkg ricotta
* 2,5 dl fehér joghurt
* 40 dkg sárgarépa
* 1/2 citrom leve
* 3 narancs
* 1 dkg fahéjas porcukor
* mentalevél a díszítéshez
Elkészítés
1. A ricottát összekeverjük a joghurttal. A tisztított sárgarépát lereszeljük, és meglocsoljuk a citrom levével. Meghámozzunk a narancsokat, kevés levet ezekből is nyomunk a répára, ezután cikkekre szedjük.
2. Pohárba töltjük a ricottás krém felét, egy rétegben rátesszük a citromos reszelt répát, pár gerezd narancsot, majd ismét ricotta következik. A tetejére halmozzuk a maradék reszelt répát és narancsot, és meghintjük fahéjas porcukorral. Mentalevéllel díszítjük
Hűtőben tároljuk. Hidegen fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 20 perc