Gyümölcsös kevert tészta

gyümölcs
PUBLIKÁLÁS: 2012. május 13. 00:00
A friss bogyós gyümölcsökből egyre többféle kapható a piacokon, de a fagyasztó mélyén rejtőző csomagokat is felhasználhatjuk egy könnyed, gyümölcsös süteményhez. Ebéd utáni desszertnek, vagy uzsonnaként egyaránt kínálhatjuk.
Bors

 

Hozzávalók egy 28 centis tortához

* 6 tojás
* 220 g kristálycukor
* 50 g vaj vagy margarin
* 180 g finomliszt
* 500 g friss vagy fagyasztott gyümölcs
* egy marék piskóta- vagy kekszmorzsa
* zsiradék és liszt a tepsi kikenéséhez
* porcukor

Elkészítés

1. Mossuk meg a gyümölcsöt és hagyjuk lecsöpögni, szükség esetén magozzuk ki. A tojássárgáját keverjük ki habosra a cukor felével, és apránként keverjük hozzá a langyos, olvasztott vajat. A fehérjéből és a maradék cukorból készítsünk kemény habot. Az átszitált lisztet és a tojásfehérje habot felváltva adjuk hozzá a tojássárgájához.

2. A tepsit vagy sütőformát kenjük ki zsiradékkal, és szórjuk meg liszttel. A gyümölcsöt keverjük össze a piskótamorzsával, hogy ne süllyedjenek le a tészta aljára. A tésztát öntsük bele a tepsibe, azután szórjuk bele a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben 180 C fokon süssük kb. 30 percig.
Miután kihűlt, szórjuk meg porcukorral.

Elkészítési idő: 50 perc
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.