A friss bogyós gyümölcsökből egyre többféle kapható a piacokon, de a fagyasztó mélyén rejtőző csomagokat is felhasználhatjuk egy könnyed, gyümölcsös süteményhez. Ebéd utáni desszertnek, vagy uzsonnaként egyaránt kínálhatjuk.
Hozzávalók egy 28 centis tortához
* 6 tojás
* 220 g kristálycukor
* 50 g vaj vagy margarin
* 180 g finomliszt
* 500 g friss vagy fagyasztott gyümölcs
* egy marék piskóta- vagy kekszmorzsa
* zsiradék és liszt a tepsi kikenéséhez
* porcukor
Elkészítés
1. Mossuk meg a gyümölcsöt és hagyjuk lecsöpögni, szükség esetén magozzuk ki. A tojássárgáját keverjük ki habosra a cukor felével, és apránként keverjük hozzá a langyos, olvasztott vajat. A fehérjéből és a maradék cukorból készítsünk kemény habot. Az átszitált lisztet és a tojásfehérje habot felváltva adjuk hozzá a tojássárgájához.
2. A tepsit vagy sütőformát kenjük ki zsiradékkal, és szórjuk meg liszttel. A gyümölcsöt keverjük össze a piskótamorzsával, hogy ne süllyedjenek le a tészta aljára. A tésztát öntsük bele a tepsibe, azután szórjuk bele a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben 180 C fokon süssük kb. 30 percig.
Miután kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
Elkészítési idő: 50 perc