Test és lélek

Gyümölcsös kevert tészta

Bors

Létrehozva: 2012.05.13.

A friss bogyós gyümölcsökből egyre többféle kapható a piacokon, de a fagyasztó mélyén rejtőző csomagokat is felhasználhatjuk egy könnyed, gyümölcsös süteményhez. Ebéd utáni desszertnek, vagy uzsonnaként egyaránt kínálhatjuk.

 

Hozzávalók egy 28 centis tortához

* 6 tojás
* 220 g kristálycukor
* 50 g vaj vagy margarin
* 180 g finomliszt
* 500 g friss vagy fagyasztott gyümölcs
* egy marék piskóta- vagy kekszmorzsa
* zsiradék és liszt a tepsi kikenéséhez
* porcukor

Elkészítés

1. Mossuk meg a gyümölcsöt és hagyjuk lecsöpögni, szükség esetén magozzuk ki. A tojássárgáját keverjük ki habosra a cukor felével, és apránként keverjük hozzá a langyos, olvasztott vajat. A fehérjéből és a maradék cukorból készítsünk kemény habot. Az átszitált lisztet és a tojásfehérje habot felváltva adjuk hozzá a tojássárgájához.

2. A tepsit vagy sütőformát kenjük ki zsiradékkal, és szórjuk meg liszttel. A gyümölcsöt keverjük össze a piskótamorzsával, hogy ne süllyedjenek le a tészta aljára. A tésztát öntsük bele a tepsibe, azután szórjuk bele a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben 180 C fokon süssük kb. 30 percig.
Miután kihűlt, szórjuk meg porcukorral.

Elkészítési idő: 50 perc
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek