Epres édes szendvicsek

desszert
PUBLIKÁLÁS: 2012. május 11. 21:00
Már hazai epret is vehetünk a piacon, és 25 dekából ínycsiklandó finomságot készíthetünk az egész családnak.
Bors


Hozzávalók

* 3 tojás
* 80 g porcukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 10 dkg rétesliszt
* 1 ek keményítő
* 25 dkg eper
* 2 ek kókuszreszelék
* 2 ek durvára vágott étcsokoládé
* 10 g vaj
* 200 g habtejszín

Elkészítés

1. Egy kenyérsütő formát béleljünk ki vajjal megkent sütőpapírral, és szórjuk bele a kókuszreszeléket. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, keverjük bele a porcukrot és vaníliás cukrot. A habba keverjük bele a sárgáját, majd a keményítővel összekevert lisztet.

2. A forma aljába tegyünk kb. 2 cm vastagon tésztát, rétegezzük rá az eper egy részét, tegyük rá a maradék tésztát és szórjuk meg a csokoládéval. Előmelegített, légkeveréses sütőben 155 C fokon süssük kb. 40 percet. (Ha nem légkeveréses, akkor kb. 180 C fokra melegítsük a sütőt.) A megsült szendvicseket hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a formából, díszítsük tejszínhabbal és eperrel.

Elkészítési idő: 60 perc
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.