Már hazai epret is vehetünk a piacon, és 25 dekából ínycsiklandó finomságot készíthetünk az egész családnak.
Hozzávalók
* 3 tojás
* 80 g porcukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 10 dkg rétesliszt
* 1 ek keményítő
* 25 dkg eper
* 2 ek kókuszreszelék
* 2 ek durvára vágott étcsokoládé
* 10 g vaj
* 200 g habtejszín
Elkészítés
1. Egy kenyérsütő formát béleljünk ki vajjal megkent sütőpapírral, és szórjuk bele a kókuszreszeléket. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, keverjük bele a porcukrot és vaníliás cukrot. A habba keverjük bele a sárgáját, majd a keményítővel összekevert lisztet.
2. A forma aljába tegyünk kb. 2 cm vastagon tésztát, rétegezzük rá az eper egy részét, tegyük rá a maradék tésztát és szórjuk meg a csokoládéval. Előmelegített, légkeveréses sütőben 155 C fokon süssük kb. 40 percet. (Ha nem légkeveréses, akkor kb. 180 C fokra melegítsük a sütőt.) A megsült szendvicseket hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a formából, díszítsük tejszínhabbal és eperrel.
Elkészítési idő: 60 perc