Hozzávalók
Tésztához:
* 20 dkg liszt
* 3 tojás fehérje és sárgája
* 17 dkg cukor
* 3 evőkanál rum
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* vaj, liszt a tepsi kenéséhez
Krémhez, díszítéshez:
* 15 dkg vaj
* 3 evőkanál kakaópor
* 3 evőkanál porcukor
* 5 dkg mandula
* 10 dkg csokoládé
* 10 dkg eperdzsem
* 1 egész mogyoró
* 2 kék, 1 piros smarties cukorka, vagy egy lap piros marcipán
Elkészítés
1. Szétválasztjuk a 3 tojás sárgáját és a fehérjét. Egy csipet sóval gépben kemény habbá verjük a fehérjét, majd hozzáadunk 10 dkg cukrot. A sárgájához teszünk 7 dkg cukrot, rumot, vaníliacukrot és jól elkeverjük. Ehhez hozzáadjuk a tojásfehérje-hab felét, és beleszitáljuk a lisztet, majd finoman összekeverjük. Ezután hozzátesszük a tojáshab másik felét is, lazán eldolgozzuk, és a kész tésztamasszát beleöntjük a vajazott, lisztezett magasabb falú tepsibe, 180 fokon 30 percig sütjük.
2. Krémet készítünk: a cukorral kikeverjük a tojássárgáját, vízgőz fölött felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, kavargatva főzzük egy-két percig, majd belehintjük a kakaóport, simára dolgozzuk benne, rummal ízesítjük, majd levesszük a gőzről.
3. A kihűlt piskótatésztából kivágunk 2 süntest formájú darabot, és a krémmel jó vastagon megkenve összeragasztjuk a lapokat. A sün tetejét bevonjuk eperdzsemmel és mandulát dugdosunk bele, ebből képezzük a tüskéket. Vízgőzön megolvasztott a csokoládéval leöntjük, színes cukorkából kirakjuk a szemeket, és mogyoróból az orrot, a sün száját a piros cukorkából készítjük. Hűtőben tároljuk. Szeletelve hidegen fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 40 perc várakozási idő nélkül
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.