A gyerekeknek manapság már az teszi különlegessé a gyereknapot, hogy a szülőknek van idejük a közös társasjátékra, házi édesség sütögetésére. Ezt a kedves sünit akár együtt is elkészíthetjük a kicsikkel.
Hozzávalók
Tésztához:
* 20 dkg liszt
* 3 tojás fehérje és sárgája
* 17 dkg cukor
* 3 evőkanál rum
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* vaj, liszt a tepsi kenéséhez
Krémhez, díszítéshez:
* 15 dkg vaj
* 3 evőkanál kakaópor
* 3 evőkanál porcukor
* 5 dkg mandula
* 10 dkg csokoládé
* 10 dkg eperdzsem
* 1 egész mogyoró
* 2 kék, 1 piros smarties cukorka, vagy egy lap piros marcipán
Elkészítés
1. Szétválasztjuk a 3 tojás sárgáját és a fehérjét. Egy csipet sóval gépben kemény habbá verjük a fehérjét, majd hozzáadunk 10 dkg cukrot. A sárgájához teszünk 7 dkg cukrot, rumot, vaníliacukrot és jól elkeverjük. Ehhez hozzáadjuk a tojásfehérje-hab felét, és beleszitáljuk a lisztet, majd finoman összekeverjük. Ezután hozzátesszük a tojáshab másik felét is, lazán eldolgozzuk, és a kész tésztamasszát beleöntjük a vajazott, lisztezett magasabb falú tepsibe, 180 fokon 30 percig sütjük.
2. Krémet készítünk: a cukorral kikeverjük a tojássárgáját, vízgőz fölött felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, kavargatva főzzük egy-két percig, majd belehintjük a kakaóport, simára dolgozzuk benne, rummal ízesítjük, majd levesszük a gőzről.
3. A kihűlt piskótatésztából kivágunk 2 süntest formájú darabot, és a krémmel jó vastagon megkenve összeragasztjuk a lapokat. A sün tetejét bevonjuk eperdzsemmel és mandulát dugdosunk bele, ebből képezzük a tüskéket. Vízgőzön megolvasztott a csokoládéval leöntjük, színes cukorkából kirakjuk a szemeket, és mogyoróból az orrot, a sün száját a piros cukorkából készítjük. Hűtőben tároljuk. Szeletelve hidegen fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 40 perc várakozási idő nélkül