Kezdő konyhatündérek is elkészíthetik, és biztos a sikere a krémes-gyümölcsös kosárkáknak
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 120 g vaj vagy margarin, 50 g porcukor, 1 evőkanál keményítő, 1 tojássárgája
Krémhez: 3 dl tej, 1 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás puding, 250 g túró, porcukor ízlés szerint, 1 evőkanál rum, kb. 60 dkg szamóca
Elkészítés:
1. Szitáljuk egy gyúródeszkára vagy egy keverőtálba a lisztet, adjuk hozzá a vajat vagy margarint, a porcukrot, a keményítőt, a tojássárgáját és 2 evőkanál hideg vizet. Dolgozzuk össze lágy tésztává, csomagoljuk fóliába, rakjuk a hűtőbe, és hagyjuk fél órát pihenni.
2. A tésztát kilisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki 3–4 mm vastagságúra, és vágjunk belőle akkora köröket, hogy úgy bélelhessük ki a kis tortaformákat, hogy a szélükre is jusson tészta.
3. A kibélelt tortaformákat terítsük le sütőpapírral és szórjunk rá babot, vagy lencsét, esetleg rizst, hogy sütés közben ne púposodjon fel a tészta. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük aranysárgára (kb. 15–20 perc). Miután megsült, szedjük le a nehezéket és a sütőpapírt, fordítsuk ki a tésztákat a formákból, és hagyjuk kihűlni.
4. Öntsük egy lábosba a tejet, adjuk hozzá az egy kanál cukrot, a vaníliás pudingport, majd állandó kevergetés mellett főzzük meg, aztán hagyjuk kihűlni.
5. Nyomkodjuk össze a túrót a porcukorral, keverjük hozzá a pudingot és a rumot. A krémmel töltsük meg a kosárkákat, és a tetejüket fedjük be szamócával.
Elkészítési idő: 60 perc