Bor teszi pikánssá a levest

recept
PUBLIKÁLÁS: 2012. április 27. 15:00
A szamócaszezon kezdetén vagyunk, de már kaopható az igazi zamatos, szabad földeken termő, hazai gyümölcs is.
Bors


Hozzávalók négy személy részére:
- 50 dkg szamóca
- 4–5 evőkanál cukor vagy méz
- 1 dl fehérbor
- 1,5 l hideg tej
- 2–3 evőkanál tejszín a habhoz

Elkészítés:
1. Az alaposan megmosott, levelétől megfosztott szamócából tegyünk félre 5–6 egész szemet, a többit turmixoljuk össze. Egy szűrőben nyomkodjuk át, hogy az fölfogja a magját, ezután adjuk hozzá a cukrot és a fehérbort.
2. Tegyük egy órára a hűtőbe, majd tálalás előtt gazdagítsuk tejszínhabbal és szeletelt gyümölcsdarabokkal.
Elkészítési idő: 15 perc + 1 óra hűtés

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.