Súlyos beteg kislányon segít Dzsudzsák Balázs

Dzsudzsák Balázs százezer forintot és egy dedikált labdát ajánlott fel a hároméves, mozgáskorlátozott kislány, Panna megsegítésére.

Dzsudzsák Balázs százezer forintot és egy dedikált labdát ajánlott fel a hároméves, mozgáskorlátozott kislány, Panna megsegítésére.

Folyamatosan jótékonykodik a Debrecen 108-szoros válogatott focistája, Dzsudzsák Balázs. Nemrégiben a nyírlugosi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Iskolának adományozott egy négyszázezer forint értékű hőkamerát, amellyel gyorsabban tudják mérni a diákok testhőmérsékletét a koronavírus-járvány idején. Most pedig százezer forintot, valamint egy dedikált labdát ajánlott fel egy súlyosan beteg hároméves kislány megsegítésére. Utóbbit elárverezik, a befolyt összeget pedig Panna gyógykezelésére fordítják. A gyermek születése óta egyfajta oxigénhiány okozta agyi eredetű bénulástól szenved, s bár szellemileg teljesen ép, mozgásában a betegsége miatt korlátok közé van szorítva. Kúszva közlekedik, felülni önállóan nem tud, de négykézláb helyzetbe szerencsére már ki tudja tolni magát.

© Saját

Egy kedves ismerősünk által értesült Balázs a kislányom állapotáról, és rögtön felajánlotta a segítségét – mondta a Borsnak Panna édesanyja, Tóth Renáta. – Nagyon hálásak vagyunk neki a segítségért. Általa még többen figyeltek fel gyermekem betegségére.

© Saját

A veszprémi család 1,8 millió forintot szeretne összegyűjteni, ennek jelentős részét egy robotos fejlesztésre költené. A modern technikának köszönhetően a gépben a helyes járásminta rögzül az agyban úgy, hogy ha kell a gerincről és a csípőről csökkenteni tudják a terhet, így elkerülhető az esetleges gerinc-, illetve csípődeformitás.

© Saját

Rengeteg terápiát kipróbáltunk már, de ez a robot nagy áttörés lehet a kislányom számára. Az első alkalommal Panna 35 percen keresztül sétált, 700 métert tett meg teljesen szabályos lépésekkel. Eddig ekkora utat, ilyen minőségben összesen nem tudott teljesíteni – tette hozzá Renáta.

© DVSC

Dzsudzsák Balázs által dedikált labdára az Angyalok Jótékonysági Licit nevű Facebook-oldalon lehet felajánlást tenni. Az árverés csütörtök estig 150 ezer forintnál járt.

Ha bárki szeretne segíteni a kislánynak, azt a Panna Csodavilága Alapítvány számlaszámára (11748007-24821731-00000000) is megteheti.