„Nagyon magam alatt voltam” – A halálba akart száguldani Tyson Fury

Megjelent a The Furious Method című önéletrajzi írás, amelyben a brit profi bokszoló, Tyson Fury korábbi öngyilkos hajlamáról is mesél. 2017-ben történt, amikor olyan mélyen magába zuhant, hogy kis híján tragédia lett a vége.

A depresszióból az edzés és a drasztikus fogyasztás húzta ki © AFP

Éppen halloween volt, betévedtem egy bárba, s mivel depresszió kínozott, alaposan magam alatt voltam – vall a nehéz időszakról a könyvben.

Ittam, kábítószereztem, egészségtelen étele­ket ettem, és ez így együtt egyre mélyebbre sodort. Akkor vetődött fel benne az ötlet, hogy az autójába ül, majd 309 kilométer/órás sebességgel belerohan egy falba. Aztán körülnézett a bárban, és látta, ott hány hasonlóan mélabús, magányos ember iddogál.

Saját maga is besokallt elhízott testét látva a tükörben © AFP

Hazavánszorogtam, alsógatyában a tükör elé álltam, és megszemléltem a mérhetetlenül elhízott testemet. Majd megszólalt egy belső hang: „Tyson, ne tedd, ott van a családod, a gyermekeid, nem érdemlik meg, hogy magukra hagyd őket”.

Akkor egyszeriben kitisztult az agya, elkezdett drasztikusan fogyasztani, és a depressziója lassan semmivé fosz­lott. Edzésbe állt, és sorban jöttek az újabb győzelmei. Manapság már újra sínen van, és a tervek szerint 2021-ben összeméri erejét a másik brit ökölvívó nagysággal, Anthony Joshuával.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors