Jürgen Klopp: Káoszból született a Bayern diadala

Udvariatlan a honfitársaival Jürgen Klopp. A német futballedző azt állítja, káoszban fogant a német Bayern München focicsapatának első helye a Bajnokok Ligája-sorozatban.
Udvariatlan a honfitársaival Jürgen Klopp. A német futballedző azt állítja, káoszban fogant a német Bayern München focicsapatának első helye a Bajnokok Ligája-sorozatban.

Az FC Liver­poolt 30 év szünet után angol futballbajnoki do­bogó csúcsára repítő német szuperedző, Jürgen Klopp úgy véli: a tavaszi vírusos összevisszaság ve­zetett a bajorok BL-diadalához.

Klopp mester előzetesen is Bayern- vagy Manchester City-győzelemre tippelt © AFP

– A német futballszövetség előrelátó módon rendezte el a dolgokat a március-áprili­si víruscsapás hetei során – elemez Klopp.

– Amikor a legtöbb ország felfüggesztette bajnokságát, a németek már májusban engedélyezték a nézők nélküli küzdelem újraindítását. Ezzel a Bayern előnyre tett szert, miközben kaotikus viszonyok ural­ták Európát.

A Bayern a Paris SG-vel játszotta a BL-döntőt © AFP

Amúgy Klopp előzetesen a Bayern vagy a Manchester City végső győzelmére tippelt.

– Csakhogy az angol futball sokáig tétlenségre kárhoztatott, utána rohammenetben próbál­ta utolérni önmagát, az pedig nem megy, éppen ezért bukott el a City. A Paris SG, a Bayern BL-döntőbeli riválisa túl korán maradt tétmeccsek nélkül, mivel bajnoki folytatás hiányában is aranyérmesnek kiáltották ki. Később pedig rosszul sáfárkodott a BL-felkészülésre szánt idővel.Klopp azért elismeri, hogy Európa valóban legjobb együttese nyerte a serleget, hiszen a vírus okozta futballkáoszban okosan gondolkodott.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors