Bravúros BL-előremenetel: Kű Lajos friss erőket vásároltatna a Fradival

Bámulatos, amit a Fradi futballcsapata eddig művelt a Bajnokok Ligájában, de Kű Lajos további tanácsokkal látja el a zöld-fehér szakvezetést.
Bámulatos, amit a Fradi futballcsapata eddig művelt a Bajnokok Ligájában, de Kű Lajos további tanácsokkal látja el a zöld-fehér szakvezetést.

Kű az Aranycsapat Alapítvány nevében bejárja az egész világot, ezért pontosan tudja, mit beszél.

Ezt az őszt varázsossá tették Lovrencsicsék – nyilatkozza a Vasárnapi Borsnak az 1978 má­jusában a Liverpool ellen az FC Bruges színeiben labdarúgó BEK-döntőt játszó egykori Fradi-ász.

Kű Lajosnak vannak ötletei © Bors

– Glasgow-ban rengeteg magyar él, büszkék voltak arra, hogy a nagy hírű skót Celticet kiütötte a mi bajnokunk a BL-ből. Ugyanígy ausztrál földön, Sydney-ben és Melbourne-ben is éltette a mieinket ezer és ezer távolban élő hazánk fia.

Nem vitás, a világ két legjobb futballcsapatát, az FC Barcelonát és a Juventust sorsolták Nyonban a zöld-fehérek mellé, állapítja meg Kű, aki tudja: a G-csoport negyedik indulója, az ukrán Dinamo Kijev sem lebecsülendő tu­dású ellenfél. Igaz, mivel az Üllői útiak mestere, Szergej Rebrov ukrán, ráadásul dolgozott a Dinamónál is, ezért ellenük alkalmasint kitalál valami meglepőt.

Kű Lajos másféle összetételt ajánl a csapatnak © Bors

Bármit tesz a folytatásban a Fradi, eddigi bámulatos teljesítménye előtt kalapot emelek! Hogy aztán hány ponttal fejezzük be a küzdelmeket, ez a jövő zenéje, de ha a két kiemelkedő tudású együttes ellen sikerül pontot szerezni, az elismerésre méltó fegyvertény lenne.

A 72 éves Lajos mindössze annyi megjegyzést enged meg magának, hogy a zöld-fehér szakvezetés több magyar labdarúgót építhetne be a Fradiba.

– Azzal Rebrov segítene a magyar válogatottnak is – indokol.

A Fradi eddig nagyon jól teljesített © Bors

Megjegyzi: elvárható lenne egy olyan befejező támadó megvétele, aki a Franck Boli, Tokmac Nguen kettősnél gyakrabban tűnik fel a riválisok kapuja előtt. A középpályán ugyan Sigér Dávidék jól tették a dolgukat – Dávid a Celtic ellen akkora gólt lőtt, hogy arról brit földön máig borzongva beszélnek a drukkerek –, viszont egy irányító-osztogató egyéniség hiányzik e csapatrészből. S még nincs vége, hiszen a védelem tengelyébe is vásárolhatnának egy kész játékost, ugyanis a 3. selejtező-körben a norvég Molde elleni idegenbeli találkozó második félidejében kapkodás ütötte fel fejét a hátsó alakzatok játékában.

– Persze nem egy Franz Be­cken­bauerre gondolok, hanem rá emlékeztető típusú bekkre – jegyzi meg Kű. Mindenesetre Európa legjobb 32 együttese közé eljutni példás bravúr, bár Lajos most azért mérgelődik, mert a koronavírus miatt csúszik közkedvelt, neve fémjelezte sportrendezvények lebonyolítása.

– A Kárpát-medencei összmagyar diákbajnokság sporttalálkozóinak döntőit a múltban a nyári hónapokban megrendezhettük, de amint azt a mi­niszterelnök úr elmondta: a je­lenlegi vészes helyzetben kénytelenek leszünk megvárni, ameddig a pandémia csitul. Pedig mennyire büszke vagyok arra, amikor az elszakított országrészekben élő magyar fiatalok az anyaországi finálékban bizonyítják tudásukat!

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors