A magyar vívók is karanténba kerültek a koronavírus miat

Március 3-án jöttek haza a magyar utánpótláskorú vívók a horvátországi Porecben megrendezett Kadet- Junior Európa-bajnokságról. Mivel az Isztriai-félszigeten található város túl közel található a koronavírus-járvány európai gócpontjához, Olaszországhoz, ezért a Magyar Vívó Szövetség közleményében fokozott elővigyázatosságra kérte az érintetteket – tudta meg az Origo.

Az alábbiakban a témával kapcsolatosan elsőként a Magyar Vívó Szövetség felhívása, illetve a magyar olimpiai bizottság orvosi bizottságának állásfoglalása olvasható.

A Kormány által 2020. március 11-én életbe léptetett, a koronavírus megfékezése érdekében tett intézkedésekkel összhangban, különös tekintettel az Országos Sportegészségügyi Intézet kérésére és ajánlására az alábbiakról tájékoztatlak benneteket.

Kérek minden olyan sportolót és sportszakembert, aki részt vett a 2020. évi Kadet- Junior Európa- bajnokságon, vagy az azóta eltelt időben külföldön tartózkodott, illetve részt vett a hazai rendezésű nemzetközi versenyen (párbajtőr GP), hogy a következő két hétben tartózkodjon otthon és minimalizálja a közösségi érintkezés minden formáját.

A fentiek alapján a válogatottak munkájában való részvétel megtiltott, a távolmaradás igazoltnak tekintett.

Tisztelettel kérek mindenkit, hogy az intézkedést tudomásul venni és betartani szíveskedjetek!

A közleményben olvasható dolgok tisztázása érdekében az Origo Sport megkereste a vívó szövetség illetékeseit is.

A magyar vívók március 3-án jöttek haza az olasz határhoz közeli Porecből. Mivel a koronavírus-járvány lappangási ideje 14 nap, amiből még pár nap hátravan, ezért arra kértük a versenyzőket, hogy mindenképpen maradjanak otthon, amíg ez az időszak letelik- nyilatkozta Szetey András, a Magyar Vívó Szövetség kommunikációs igazgatója az Origo Sportnak.

A magyar csapat négy arany-, egy ezüst- és öt bronzéremmel, az összesített éremtáblázat harmadik helyén zárt a a poreci kadet és junior Európa-bajnokságon.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!