Sport

Úszó Eb: Burián Kata 14 napra Kazanyban rekedt

Címkék
úszás

szs

Létrehozva: 2021.11.06.

A rövid pályás úszó Eb-n valamennyi magyar sportoló egészséges, Burián Kata viszont koronavírusos, ezért 14 napig a kazanyi szállodájában marad vesztegzár alatt.

Amint a magyar szövetség sajtójelentésből kiderül, a pénteken elvégzett PCR-tesztek eredménye alapján a kazanyi rövid pályás úszó Eb szervező bizottságának vezető orvosa arról tájékoztatta a magyar delegációt, hogy Burián Kata Covid-19 fertőzése beigazolódott, ezért ő 14 napra karanténba kerül. Ezt az időt a csapat szálláshelyén, a Hotel Korsztonban kell eltöltenie, ahol három naponta tesztelik – amennyiben bármelyik soron következő vizsgálat negatív eredményt hoz, a következő nap hazatérhet.

A Magyar Úszó Szövetség természetesen fedezi a kinttartózkodás költségeit, valamint kapcsolatba lépett a Külügyminisztériummal, hogy a karantén ideje alatt az oroszországi diplomáciai képviselet munkatársai is tartsák a kapcsolatot Katával.

A válogatott többi tagjának, illetve a szakmai és egészségügyi stáb tagjainak tesztjei ugyanakkor egyformán negatív eredményt hoztak, így az utolsó két napon mindenki folytathatja a versenyzést. Ez alól Mihályvári-Farkas Viktória a kivétel, aki Kata szobatársaként az Eb egészségügyi protokollja szerint közeli kontaktnak minősül, így a továbbiakban nem léphet be az esemény helyszínére. Mivel valamennyi tesztje negatív, ezért szombaton hazatér Budapestre.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek