Sport

Óriási balhé az angol-magyar meccsen: Megszólalt a szemtanú

Bors

Létrehozva: 2021.10.14.

Az angol-magyar meccs elejét szívesen elfelejtenénk.

Nem csak a pályán, a lelátón is harcoltak a magyarok az Anglia elleni vb-selejtezőn (1-1). A Wembley Stadionban meccs alatt rég volt ekkora balhé. Tucatnyi magyar és lengyel szurkoló csapott össze a rendfenntartókkal.

A meccs első perceiben előbb a biztonságiak, később a rendőrök törtek be gumibotokkal, viperákkal a vendégszektorba. A Borsnak helyi szemtanúk mesélték el, mi okozta a botrányt. A történet azzal kezdődött, hogy a helyiek kifütyülték a magyar himnuszt, aztán az angolok térdelése előtt előkerült egy magyar molinó.


A szektorban szokás szerint indokolatlanul nagy volt a helyi rendőröket jelenléte akik azt várták h bárkit is kiemelhessenek.

Az egyik társunknál volt egy transzparens ami nem felelt meg a mai gendersemleges, mindent is elfogadó társadalmi követelményeknek. Így megpróbálták eltávolítani a személyt a lelátóról. Ő nyilván maradt volna, ebből alakult ki a balhé

– mesélte a Borsnak egy Londonban élő magyar szurkoló.
 

Néhány perc alatt főleg lengyel drukkerek kikergették a rendfenntartókat a szektorból, akik jobb a békesség elven, nem tértek vissza nagyobb erővel. Egy lengyel személyt őrizetbe vettek, szerencsére, mint megtudtuk, a meccs lezárása békés volt, az utcákon már nem volt balhé.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek