Sport

Európa-liga: döntetlent játszott a Vidi a Chelsea-vel

Bors

Létrehozva: 2018.12.13.

A Vidi a budapesti Groupama Arénában küzdött meg a már a meccs előtt is biztos továbbjutó Chelsea-vel.

Forrás: Czerkl Gábor

Nagyszerű teljesítménnyel játszott 2-2-es döntetlent a Mol Vidi a sztárokkal felálló Chelsea ellen. A bravúros döntetlen sem volt elég a továbbjutáshoz. A csoportból egyedüliként tudott pontot szerezni az angolok ellen a székesfehérvári csapat. A telt házas Groupama Arénában csak két percig vezettek az londoniak.

Az összecsapás első gólját a Chelsea szerezte a 30. percben: Willian szabadrúgásból talált a hazai kapuba. Szerencsére azonban nem kellett sokáig várni az egyenlítésre: Huszti szöglete után Ethan Ampadu pakolta be a labdát az angolokhoz, így öngól után a 32. percben 1-1 lett az állás. Ez az eredmény kitartott az első félidő végéig is.

A következő gólt ismét a Vidi lőtte: az 56. percben húszezer magyar szurkoló egy emberként ugrott talpra a francia Loic Nego kapásgóljánál. Kettő-egy.

Ezt követően sajnos egymás után négy sárgát is begyűjtöttünk (Juhász Roland 66. perc, Huszti Szabolcs 69. perc, Paulo Vinícius 73. perc, majd Loic Nego 76. perc). 

A Chelsea a 75. percben egyenlített: Olivier Giroud góljával beállt a kettő-kettes végeredmény.

A továbbjutás szempontjából viszont hiábavaló a bravúros döntetlen, mivel a csoport másik meccsén a BATE 3-1-re legyőzte a PAOK-ot, a fehérorosz csapat van ott az EL legjobb 32 csapata között.

MOL Vidi FC–Chelsea 2-2 (1-1)

– A döntetlen egy jó eredmény, de számomra a győzelem lett volna fantasztikus. A mai napon fizettük meg a BATE elleni vereségek árát, mert ezzel az eredménnyel most tovább jutottunk volna. Örülök a gólomnak, és köszönöm a passzt Georgi Milanovnak, de a legfontosabb a csapat, nem számít, ki szerzi a találatokat – nyilatkozta a Vidi focistája, a meccs legszebb találatát szerző Nego.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek