Sport

Velencében gondolázott szerelmével Pars Krisztián

(szabó)

Létrehozva: 2018.07.19.

Habár Pars Krisztián kalapácsvetô 2019. július 12-ig nem versenyezhet, ott akar lenni a tokiói olimpián.

A 2020-as induláshoz persze edzeni kell. Viszont csak 2019 áprilisától engedélyezik, hogy közösen készülhessen klubtársaival, illetve az edzőjével, Németh Zsolttal.

– Számítottam arra, hogy a nemzetközi doppingkódex alapján nem súlyosbítják az eltiltásomat, azaz érvényben maradt a Magyar Antidopping Csoport által kiszabott másfél évem. Ez idő alatt egyedül készülhetek, ezt senki sem tilthatja meg – mondta a londoni olimpiai bajnok kalapácsvető.

A szeptemberi újrakezdésig most igyekszik kipihenni magát.

– Évek óta nem éreztem magam ilyen jól, végre nem fáj semmim, a derekam sem, ami akadályozott még a sétákban is – folytatja. – A párommal jártunk Velencében, gondoláztunk is, majd a barátokkal Balatonfüreden pihentünk.

E napokban edzőjével felépíti a további edzésprogramot, amelynek végállomása Tokió. Felvetésünkre elárulja, a 17 év alatt, amióta atletizál, legalább 300-szor vettek tőle doppingmintát – mostani eltiltását kö­vetően viszont még nem. Azt is elárulta, nem szenved hiányt az anyagiakban, mert 36 évesen már kapja a bajnoki életjáradékát, igaz, extra kiadásokba nem veri magát. 

A nyáron perszer a futball sem maradhatott ki, figyelemmel követte a vb-n történteket.

– Szeretem a focit, tizenöt éves koromig Szentgotthárdon az ifik és felnőttek között is futballoztam. Olykor kapusként, de jobban kedveltem a támadó feladatokat. Ha nem is sorozatban, de lőttem a gólokat. Akkor 75–80 kiló voltam, ha beindultam, áttörtem a védősoron.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek