Sport

Hetente jár az Operába Kótai Mihály

K. D.

Létrehozva: 2017.12.30.

<p>Több darabban játszik az edző nagylánya.</p>

Forrás: Czerkl Gábor

Gyakori vendég az Operaházban az egykori profi ökölvívó-világbajnok, Kótai Mihály, akinek tündéri kislányai énekelnek és táncolnak több nagy sikerű darabban is. 

– A lányaim a feleségemtől, Szabó Krisztinától örökölték a tehetséget, aki kiváló jégtáncos volt. Először korcsolyával próbálkoztunk, de az nem tetszett nekik. A nagylányomnak, a ki­lenc­éves Rozinak viszont élete a tánc, ezért ötéves korában levittük balettozni. Két évvel később pedig az énekbe is belekóstolt, és felvették az Operaház gyerekkórusába – monda a Borsnak Kótai. – Vannak olyan na­pok, amikor délelőtt a Diótörőben táncol, délután pedig a Jancsi és Juliskában énekel. Más na­pokon meg játszik a Bohém­életben is. De a sok próba, előadás nem mehet a tanulás rovására. Tavaly beszedett egy né­gyest, le is szidtam, hiszen ne­kem sosem volt négyesem. Mert a hármas volt a legjobb… Neki meg ez a legrosszabb jegye.

A korábbi remek bokszoló kisebbik szerelme, a hat­éves Liza szintén balettozik, mellette pedig ritmikus sportgimnasztikázik. A Fradi-

ed­ző el­mondta: kritikusak egymással a lányok, próbálják javítgatni a másik balettos mozdulatát, ez néha heves vitába csap át.

– Hihetetlenül zsúfolt a lányok programja, Rozinak néha ki is kell hagynia egy-két napot a suliból. Egész decemberben előadások vannak az Erkel Színházban. Az Operát felújítják, az zárva van – fogalmazott Kótai, aki nem minden fellépést néz meg, felesége, Kriszta azonban az összes előadáson ott ül az első sorban. 

Misi már annyira otthonosan mozog a balett világában, hogy több művészszel is jó kapcsolatot ápol. 

– Apáti Bencével bokszoltam is. De nem bánthattam, mert Li­za megfenyegetett. Azt mondta: apuci, ha Bence bácsit megütöd, soha többé nem adok neked puszit – mosolygott a korábbi WBC- és IBO-bajnok.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek