Sport

Autót vett a szüleinek Guzmics Richárd

(turcsik)

Létrehozva: 2017.12.07.

Forrás: Facebook

Folyamatosan segíti Szombathelyen élő szüleit Guzmics Richárd, a kínai Jenpien    Funde focistája. A Haladásból induló, majd a lengyel Wisla Kraków-t is megjárt válogatott védő ugyanis egy vadonatúj autóval lepte meg karácsonyra édesanyját és édesapját.

– Már hetekkel ezelőtt leszerveztem az egyik autómárka kereskedőjénél a gépkocsi ünnepélyes átadását. A szüleim hihetetlenül boldogok voltak. Hálás vagyok nekik a neveltetésemért, próbálok nekik visszaadni valamit. Szerencsére olyan az anyagi helyzetem, hogy ezt megtehetem – magyarázta Guzmics, aki egy korábbi ünnep alkalmával jobb környékre költöztette a szüleit. 

A focistának egyébként még sosem volt ilyen hosszú szabadsága: a decembert végig Szombathelyen tölti, de mielőtt hazajött, a mexikói Cancún tengerpartján pihente ki a barátnőjével és a barátaival a kínai bajnokság fáradalmait. Az ázsiai kaland fe­lemásra sikeredett a védőnek, mert csapatával kiesett az élvonalból, viszont életre szóló élményekkel lett gazdagabb. 

– Sokan lenézik a kínai focit, de a lengyel és a magyar bajnokságnál biztosan erősebb – magyarázta Guzmics. – Olyan sztárokkal szemben focizhattam, mint Hulk, Lavezzi vagy Oscar, és ezáltal szakmailag is fejlődtem. Tudom, hogy az angol, a német vagy a spanyol ligába nem igazolnának le, úgyhogy kihoztam a lehetőségeimből a maximumot. Sajnos kiestünk, ami mindent elmond a csapatom erejéről, de tudni kell, hogy a Jenpien Funde anyagiak terén nem vetekedhet a legerősebb klubokkal. Élményekkel is gazdagodtam, eljutottam például a kínai nagy falhoz, Sanghajba, Pekingbe, Dél-Koreába, Japánba, Spanyolországban edzőtáborozhattam, ezek feledhetetlenek a számomra. 

Guzmics arra a kérdésre, hogy mikor tér vissza Kínába, vagy egyáltalán visszatér-e oda, nem kívánt válaszolni.   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek