Sport

Körmendi tragédia: Meghalt egy nő a kosarasok balesetében

(or)

Létrehozva: 2017.06.02.

Forrás: www.ff-weppersdorf.at

Szerda este az Egis Körmend két amerikai kosárlabdázója, Lenzelle Smith és Terry Allen szabadnapján Ausztriába látogatott. Az ORF Burgenland híradása szerint a magyar határ közelében található Weppersdorf felé tartó autójuk az erős esőzésben megcsúszott, majd felborult, kétszer pördült a tengelye körül. Hatalmas mázlival megúszták komolyabb sérülés nélkül. A ve­lük utazó 20 éves nő viszont éle­tét vesztette. 

Az osztrák rendőrség jelentése szerint az autó vezetője és a má­sik utas be volt kötve, így úszták meg könnyebb sérülésekkel. A fiatal nő viszont vélhetően nem használta a biztonsági övet.

A rendőrök ugyanakkor megerősítették: sem alkoholos, sem kábítószeres befolyásoltság jeleit nem vélték felfedezni a három személyen.

A tragikus borulás után Smitht és Allent egy osztrák kórházban ellátták, később a körmendi klub egyik beosztottja kiment értük kocsival, és hazaszállította őket. Allenéket érthetően alaposan megviselte az eset. A burgenlandi rendőrség a baleset körülményeinek kivizsgálásáig megtiltotta nekik, hogy elhagyják az Európai Unió területét. 

Mint ismert, a körmendi csapat a magyar bajnoki elődöntőt a Falco ellen 3-0-ra elvesztette, a harmadik helyért a másik elődöntős ágról a ZTE–Albacomp továbbjutójával küzd a bronz­éremért.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek