Sport

Katinka társakat toboroz Gyárfás lemondatásához

Sz. S., K. D.

Létrehozva: 2016.11.16.

Nem mond le Gyárfás Tamás a Magyar Úszószövetség elnöki posztjáról, noha a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka mellé állt Gyurta Dániel is.

„Felmerült bennem, hogy távozom. Konzultáltam több vezetővel is, hogy kell-e ez nekem. Ők mondták: igen, mert nyakunkon a világbajnokság, amelybe én rántottam bele az országot, hiszen én kezdeményeztem, hogy Budapest adjon otthont a világeseménynek” – vallott arról Gyárfás Tamás, miként élte meg, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka lemondásra szólította fel. Az elnök hozzátette: félő, hogy több úszó is csatlakozik Katinka „forradalmához”. 

– Amikor a bajnoknő legutóbb sajtótájékoztatót tartott, megkeresett több neves úszót is, hogy vonuljanak fel mögötte. Akkor nemet mondtak, ám nem biztos, hogy most is ez lesz. A szintén olimpiai bajnok Gyurta Dániel már kiállt Katinka mellett, majd Kapás Boglárka és Bernek Péter révén újabb szövetségeseket kapott. 

– Sajnos sok olyan meglátás van Katinka nyílt levelében, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is beszélnek. Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát – mondta a 24.hu-nak Gyurta, aki nemrégiben került konfliktusba Hargitay András szövetségi kapitánnyal, amiért nem akarta négyszáz vegyesen indítani testvérét, Gergőt. Végül az olimpiai bajnok „győzött”, ahogy Gyárfás lapunknak fogalmazott: a kapitány a döntésével az iránta érzett megbecsülését is kifejezésre juttatta.

A MÚSZ vezetője a tegnapi sajtótájékoztatón azt is elmondta: a vezetőség arra törekszik, hogy Katinka kegyeiben járjon. 

– Ő azt állítja, nem támogatjuk. Emlékeim szerint egy 12 milliós szerződést a nyilvánosság előtt tépte szét. Az idén 15 millió forintot szeretnének felajánlani számára. Előtte írunk levelet neki, mint a Kossuth-díjnál, hogy elfogadja-e. De ez nem ajándék, kiérdemelte – fogalmazott az elnök, aki hozzátette: nem tudja úgy megsérteni Katka, hogy a sportág érdekeit háttérbe szorítsa. 

Rossz üzenet

Gyárfás szerint Hosszú kirohanásai hatással lehetnek a többi válogatott úszóra, és zendülés sem kizárt. Erről két vélemény:

Hargitay András kapitány: 

– Amit Katinka tesz, annak rossz az üzenete, de nem hiszem, hogy szétzilálná a válogatottamat.

Balog Gábor háromszoros Eb-bronzérmes úszó: 

– A 2008-as pekingi olimpián még kollektívánk aktív részese volt, viszont amióta Shane Tusup az edzője, megváltozott. Én nem állok be a zászlaja alá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek