Sport

Gyárfás lelépése betesz a vb-szervezésnek

K. D.

Létrehozva: 2016.11.30.

Új időszámítás kezdődik a magyar úszósportban: 23 év után távozik a MÚSZ élőről Gyárfás Tamás. A sportvezető lemondása számtalan kérdést vet fel.

Még el sem kezdődött a rövid pályás világbajnokság, Hosszú Katinka máris fontos győzelmet ünnepelhetett: Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke szerda reggel bejelentette lemondását. A döntés kapcsán az Iron Ladyn kívül Gyurta Dániel is elégedettségének adott hangot.

A reformot követelő úszók tehát megnyerték a csatát, ám rengeteg kérdés maradt: ki veszi át 23 év után az egyik legsikeresebb magyar sportág vezetését? A reformereknek a leváltáson kívül vajon van-e konkrét tervük a folytatásra? Gyárfás marad a jövő évi vizes vb szervezőbizottságának társelnöke? 

– Közleményében annyi szerepel, hogy távozik a MÚSZ elnöki pozíciójából. Azt nem írta, hogy a vb szervezéséből is kihátrál – mondta röviden a Borsnak Szántó Éva, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója. Ugyanakkor úgy értesültünk, Gyárfás előrevetítette: ha mennie kell, akkor teljesen kivonja magát a honi úszósportból, így a vb szervezéséből is.

A legfontosabb ezeknek a kérdéseknek a tisztázása. Gyárfást nem lehetett elérni, mert ő is kiutazott a vb-re Kanadába. A következő lépés a tisztújítás lesz, amire az ünnepek miatt valószínűleg december 20. körül kerülhet sor.

– Nyakunkon a világbajnokság. Rendkívül nehéz feladat lesz megfelelő személyt találni az elnöki posztra – mondta még két hete Gyárfás egyik kritikusa, az olimpiai bajnok Szabó Joe.

Egyenpólóban a rendszer ellen

Egyenpólóban utaztak a rövid pályás vb-re a reformot követelő úszók, akik így akarták felhívni a figyelmet, hogy változásra van szükség a magyar úszósportban. Igaz, ekkor még nem tudták, hogy távozik Gyárfás az elnöki székből. A pólón egy vízből kinyúló, bilincsbe vert kéz látható, amit éppen ostorral próbálnak csapni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek