Sport

Ennyi volt: lemondott Gyárfás Tamás

Bors

2016. november 30. szerda 10:11

Az utóbbi hetek botrányai után bekövetkezett az, amire már többen számítottak: a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Gyárfás Tamás lemondott tisztségéről. Az MTI-nek a következő közleményt juttatta el:

"Köszönöm. 1993-ban lettem az úszószövetség elnöke. Megtiszteltetés, hogy együttműködhettem nagyszerű edzőkkel, szakvezetőkkel és csodálatos versenyzőkkel. Nagy élmény, hogy részese lehettem öt hazai rendezésű Európa-bajnokságnak, boldogság, hogy ott lehettem, amikor sikerült elnyerni a FINA világbajnokság megrendezése jogát. A legeslegnagyobb öröm pedig az, hogy már látom az újonnan épülő úszókomplexumot. Kívánom, hogy a legeredményesebb sportág mielőbbi közgyűlése a legalkalmasabb elnököt válassza meg. Ezennel lemondok, mert úgy érzem, hogy most ezzel segíthetek a legjobban."

Gyárfás körül november közepén keletkeztek hullámok, méghozzá Hosszú Katinkának köszönhetően. Az olimpikon először a Facebookon fakadt ki, többek közt azt is felemlegetve, hogy "Gyárfás Tamás volt az első, aki 2008-ban azt mondta, hagyjam abba az úszást és vonuljak vissza. Ha rajta múlik, Magyarország a riói olimpiáról 3 arany- és egy ezüstéremmel kevesebbel tért volna haza." Katinka keményen kritizálta a Magyar Úszó Szövetség elnökét, és lemondását is követelte. Később többen csatlakoztak hozzá - a dolog viszont sajnos a sportágon belül is belviszályt szült.

Nyilván az sem segítette Gyárfás helyzetét, hogy a 2017-es budapesti úszó vb kabalafiguráival is folyamatosan mellélőttek. Bol-dog után (pár nappal ezelőtt) bemutatták Water Lillyt és Water Willyt, ez utóbbinak azonban nem volt épp szerencsés a névválasztása, több cég ugyanis pénisz alakú vizipisztolyokat vagy épp hasonló formájú káddugókat árul ezen a néven. A MÚSZ persze azonnal el is határolódott a figuráktól, mondván: az teljes mértékben a vb szervezőbizottságának hatásköre - aminek társelnöke szintén Gyárfás...

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Kormánypárti taxishoz szállt be Schmuck Erzsébet

borsonline.hu

Maradandó károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

life.hu

Kiderült, ez vetett véget Stana Alexandra és Köcse György házasságának

magyarnemzet.hu

Szijjártó: Létezésünk veszélyt jelent a liberálisok számára + videó

szon.hu

Ezt nagyon várta már Szabó Zsófi! Jön a baba!

origo.hu

Prémium összehajtható mobilokkal készül a Xiaomi és az Oppo

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a koronavírusos francia játékos kiszökött a szegedi karanténból – sajtóhír

vg.hu

Hatékonyabb lehet az omikron ellen a Szputnyik a Pfizernél

mandiner.hu

Franciaországban februárban fokozatosan feloldják a korlátozásokat

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a franciák tartalékolva is tízzel verték a hollandokat

origo.hu

Így lehet fejleszteni a hazai diótermesztést