Sport

Űrhajót épít a nyugdíjas Laci bácsi

Huszti Zoltán

2014. április 23. szerda 09:00

„Befutható” hosszúságúra rövidülne a marsi űrutazás egy eddig nem használt technikával felszerelt űrjárművel, amit egy magyar ufókutató fejlesztett ki. Tóth László ősszel lerántja a leplet szenzációjáról: akkor mutatja ugyanis be az általa elképzelt, forradalmian új technikával hajtott űrhajót.

Ülünk Tóth Lászlóval szemben, és szájtátva hallgatjuk. Néha nem is igazán értjük, miről beszél, de azért próbáljuk követni.

– Tizenhat évesen már megszállottja voltam az űrkutatásnak – meséli a 69 éves, foglalkozása szerint üzemmérnök Tóth László. – Egyszer Rio de Janeiró-ból jöttem haza, és az Alpok felett repültünk, amikor az ablakból láttam, hogy elrepült alattunk egy ufó. Azóta nem kételkedem a létezésükben.

László ekkortól elkezdett ufó-konferenciákra járni. Itt több-ször is találkozott és beszélge-tett az ufóelméleteiről világhírűvé lett íróval, Erich von Dänikennel. – Kerestem a bizonyítékokat, hogy korábban jártak-e már nálunk földönkívüliek. A legnagyobb élményem, ami egyébként a mostani felismerésemhez is vezetett az indiai templom, a Kandárija Mahadéva volt. Egy indiai professzor arról beszélt, hogy ezeket az ősi, 60-70-80 méter magas kegyhelyeket az egykor itt járt istenek hagyták ránk a repülő szekereiket mintázva. Nekem rögtön szemet szúrt rajtuk a sok, hatalmas tárcsa. Gondolatban ezeket a rendszereket megforgattam, és rájöttem, hogy belső erők keletkeznek – magyarázta lelkesen az ufókutató, majd szakmai elemzésbe kezdett.

– Az ebben forgó tömegek egymásra merőleges tengelyek körül foroghattak. Ezzel olyan belső erőket lehet mesterségesen generálni, ami a rendszert gyorsítani vagy fékezni tudja. Hatalmas előnyük, hogy nem elégetett üzemanyag tolja előre a járművet, hanem belső erők működtetik. Ez a csillagokhoz vezető út, mert egyébként a hajtóanyag mennyisége behatárolja a lehetőségeinket.

Tóth úr nem tétlenkedett: épített is egy makettet. Elmondása szerint már sokan gratuláltak neki. Kérdésünkre, nem akadt-e olyan ember, aki bolondnak tartotta, így felelt: nem.

A mérnök azt ígéri, ősszel robbantani fog a pesti ufókonferencián: bemutatja az űrhajót. – Ezután már jöhetnek a NASA szakemberei, akik kivihetik és kipróbálhatják az űrben. Számításaim szerint ezzel már a naprendszer széléig is el lehet majd utazni. Egy Mars-utazás nyolc hónap helyett akár két hétre is lerövidülhet és vissza is lehet vele jönni – ígér csodát a mester.  

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Kaszab Zoltán (Vasárnap): Saját bukására játszik a baloldal?

borsonline.hu

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

origo.hu

Hírességek, akik saját éttermet nyitottak, de azzal nem lettek sikeresek

hirtv.hu

Menet közben leállt egy repülő mindkét hajtóműve

vaol.hu

Felborult egy autó Tömörd közelében, megsérült a sofőr - fotók

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

mandiner.hu

Kiemelt nemzeti érték lett a Székely himnusz

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: bombameglepetés – Izland feltörölte a padlót a franciákkal!

ripost.hu

Ez a három csillagjegy mindig előbb mondja ki: Szeretlek