Sport

Barátkozik a vízzel Kovács Ági kisfia

jk

Létrehozva: 2014.04.11.

A rajongók már a jövő nagy úszóját látják Kovács Ági kis­fiában. Az olimpiai bajnok azonban nem akarja erőltetni, de sokatmondó, hogy a hároméves fiúcska imádja a vizet.

Első ránézésre nem követi a családi hagyományt Kovács Ági kisfia. A hároméves Gábor Dominik inkább a gyorsra emlékeztető tempókkal küzdi magát előre a vízben.

Persze a mamának, az olimpiai bajnok mellúszónak is el kellett kezdenie valahogy. – Most még csak az úszás pancsolási fázisában vagyunk – mondja Ági, a sydney-i játékok aranyérmese. – Nem szeretném erőltetni, de annak nagyon örülök, hogy imádja a vizet, talán féléves volt, amikor először vittem uszoda helyett inkább egy budapesti élményfürdőbe. Azóta is rendszeresek ezek a családi programok. Sőt most már egy-egy úszómozdulatot is megmutatok neki.

Ráadásul Ági is nagyon élvezi a fürdőzést. Annál is inkább, mert míg versenyszerűen úszott, nem volt módja kiélvezni a meleg víz örömeit, máig nem felejtette el, milyen „hideg” volt hajnalonta a medence 23–25 fokos víze. Minden­esetre Motyó – a családban így szólítják a csöppséget – nemsokára megtanul úszni, a mama szerint a rendszeres úszásoktatást öt-hat éves kortól érdemes elkezdeni.

S neki hinnünk kell, nem csupán az aranyérmei miatt, de azért is, mert éppen most készül megszerezni a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán a doktori fokozatot. – Nem tudom, lesz-e úszó belőle, nem az a fontos, hogy élsportoló legyen. Mi csak terelgethetjük egy bizonyos irányba, majd kiderül, mit és hogyan szeretne csinálni. De persze azt sem bánnám, ha kitartana az úszás mellett…

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek