Sport

Halálból menekült meg a debreceni bunyós

szabó

Létrehozva: 2013.09.26.

Nem túlzás, a halál karmaiból szabadult Bernáth István nehézsúlyú ökölvívó, aki javában készül az október 4. és 20. közötti, Almatiban sorra kerülő világbajnokságra.

Miután az idei minszki Eb-hez hasonlóan Hrabovszki Zoltán hivatásos rendőrszázados nem kapott engedélyt elöljáróitól a vb-rajtra, kapóra jött Bernáth gyors felépülése.

Immár végleges, hogy a debreceni bunyós indulhat szupernehézsúlyban a kazahsztáni vb-n. Ez pedig valódi csoda, hiszen március végén még élet és halál között lebegett a debreceni klinikán, ahol kétoldalú tüdőembóliával kezelték.

– A sportnak köszönhettem a felépülésemet, bizony, volt olyan orvos, aki már lemondott rólam – újságolta Bernáth. – Jelenleg tünetmentes vagyok, de ügyelnem kell arra, hogy a vérrögök képződését megakadályozandó időben megkapjam a Clexan nevű injekciót. Anélkül ugyanis nem vállalhatnám a repülőutat. A Clexan tizenkét órára megakadályozza a vérrögök kialakulását az erekben, következésképpen nem fenyeget újabb tüdőembólia veszélye.

Bernáth korábban három Eb-n rajtolt, és az októberi lesz a második világbajnoki részvétele. A bunyós hangsúlyozta, a vb után ismét gyógyszeres kezelés vár rá. Orvosnak készülő amerikai felesége, Alexia Vogel azért nem tarthat vele Almatiba, mert két gyermekükre vigyáz Párizsban, ahol a família jelenleg él. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek