Sport

Megtörik a magyar fociátkot?

(turcsik)

Létrehozva: 2012.09.07.

A mexikói világbajnokság, azaz 1986 óta várunk rá, hogy a magyar futballválogatott ismét nemzetközi tornán szerepeljen. A szövetség, a kapitány és a játékosok is azt sugallják, most sikerülhet. Sikerülhet?

Ma este Andorra ellen kezdi meg a selejtezőt a 2014-es riói foci-vb-re a magyar válogatott. Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor és a szövetségi kapitány, Egervári Sándor is merész kijelentést tett: a jelenlegi csapatnak ki kell jutnia a világbajnokságra. Az elvárásokat magasra tette a szakmai stáb, ami egy komoly blama veszélyét hordja magában.

A Bors által megkérdezettek vegyes véleményen vannak, de a többség már nem hisz az ígérgetéseknek, nem tartja elég erősnek a válogatottat a bravúrra.

A játékosokon a sor, hogy bebizonyítsák az ellenkezőjét. Dzsudzsák Balázs szerint a csapat mindenesetre felkészülten várja a meccseket.

– Már nem kell finomítani a gárdán, mindenkinek megvan a helye, kész csapat áll Egervári Sándor rendelkezésére – jelentette ki a Dinamo Moszkva balszélsője. – Nincs nagy titok, erőben, mentálisan kell ott lennünk, hogy sikeresen szerepeljünk.

A sérülése után visszatérő Gera Zoltán állítja, rengeteget fejlődött ez a válogatott.

– Bizakodó vagyok, a csapatunk nagyon jó – vázolta fel a csapatkapitány. – Sokat fejlődött, mióta az együttes tagja vagyok, ezért remélem, harcban lesz az első két helyért. Bízom a jó kezdésben Andorra és Hollandia ellen, mert az az egész sorozatra nagy lökést adna.

Kuyt: már nem félnek tőlünk

Dirk Kuyt, a holland válogatott játékosa szerint csapata egyelőre lábadozik a borzasztóan sikerült nyári Eb után, ahol az Oranje három vereséggel, már a csoportmérkőzések után búcsúzott. A Fenerbahce sztárja állítja, a nehézségek ellenére valamennyi kerettag elkötelezett a 2014-es vb-szereplés kiharcolása iránt. – Az ellenfeleink már egyáltalán nem félnek tőlünk, újra kell építenünk magunkat, ám nem bánjuk, hogy magasak az elvárások velünk szemben, szeretnénk az elődöntőigmasírozni Brazíliában – mondta Kuyt. Hollandia ma este Amszterdamban éppen Törökországot fogadja.

Andorra-Magyarország, ma, 20.30, m1

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek