Sport

Terry a bíróság szerint nem rasszista

Cseke Balázs

Létrehozva: 2012.07.13.

Habár a videofelvételek alapján John Terry a tavalyi QPR–Chelsea bajnokin utalást tett Anton Ferdinand bőrszínére, a bíróság meggyőző bizonyítékok hiányában mégis felmentette az angol válogatott védőt.

Ártatlannak nyilvánították John Terryt, az angol labdarúgó-válogatott védőjét az ellene indított rasszista perben. A Chelsea 31 éves játékosa csapata tavaly október 23-i bajnokiján a vád szerint rasszista jelzőkkel illette a Queens Park Rangers focistáját, Anton Ferdinandot, de a bíróság meggyőző bizonyíték hiányában felmentette. Valószínűleg Terry abba sem roskadt volna bele, ha a bíróság megfedi, hiszen legfeljebb 2500 fontot (915 ezer forint) kellett volna fizetnie meggondolatlan viselkedésért, ami a heti 150 ezer fontos (54,9 millió forint) fizetéséhez képest elenyészőnek mondható. 

A játékos elismerte, hogy trágár szavakkal illette Ferdinandot, de azt tagadta, hogy rasszista felhanggal becsmérelte volna ellenfelét. A tárgyaláson kiderült, hogy a QPR hátvédje azzal hozta ki a sodrából Terryt, hogy felhánytorgatta neki, szexuális kapcsolatot létesített csapattársa, Wayne Bridge exbarátnőjével.  A tárgyalás hétfő óta tartott, azonban a mérkőzésről szóló televíziós felvételek alapján kétséges, hogy jól döntött-e a westminsteri bíróság, mert szájról olvasva úgy lehetett látni mintha a Chelsea játékosa ezt mondta volna: „b..zd meg, fekete f..z, kib..zott f..zfej!”

A hatalmas port kavart rasszista balhét tehát viszonylag könnyedén megúszta Terry, a legfájóbb büntetése az lett, hogy nem viselheti többet hazája válogatottjának csapatkapitányi karszalagját. Más kérdés, hogy a bírósági procedúra ügyvédi költsége biztosan többe fájt neki 2500 fontnál. Cseke Balázs   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek