Összehozta a koronavírus a magyar válogatottat (x)

Kedden utazik Amszterdamba női kosárlabda-válogatottunk, és vasárnap sorsdöntő Eb-selejtező meccset játszik a házigazdákkal. Nem kis gondot jelent a koronavírus-járvány a csapatnál, néhány kulcsjátékosát is nélkülöznie kell Székely Norbert szövetségi kapitánynak. Egyébként péntek óta Székesfehérvárott, napi két edzéssel készült az együttes.

Ugyan a szekszárdiak bedobója, Bálint Réka a Borsnak kijelentette, hogy a Covid-19 nem zavarta meg a csapategységet, azért az mégiscsak hátrány, hogy többen kénytelenek kihagyni a selejtezőt. Az alapok persze megvannak, a nyári edzőtáborozás során kialakult egyfajta egységes játék, most csak a megfelelő taktikát kell emberekre szabva alkalmazni.

Bálint Réka © Nemzeti Sport

– Fölösleges a járványra hivatkozni – magyarázta Bálint Réka – hiszen már régóta tudjuk, hogy a vírus bennünket sem kímél, de így is kiváló társaság alkotja a csapatot, s nyilvánvaló, hogy valamennyi játékos szívét-lelkét kiteszi a győzelemért.

A szekszárdi bedobó arról is beszélt, hogy a járvány és megszorító intézkedések még össze is hozták a játékosokat, s jó hangulatban zajlott a fehérvári edzőtábor. Még a szinte folyamatos vírustesztelés sem zavart senkit. És persze senkit sem kellett arról győzködni, az egészségnél, az emberi életnél nincs fontosabb.

Lelik Réka, a Ludovika-FCSM Csata hátvédje is a vírussal kezdte számunkra a mondandóját. Mint mondta, sem a családja, sem az ismerősei körében nincs fertőzött, de így sem lehet nemlétezőnek tekinteni a járványt.

– A járványba ájult világban minden más kicsit zárójelbe került, bár ettől még véresen komolyan vesszük az Eb-selejtezőt – magyarázta. A napi két edzés fizikailag nem terhelt meg senkit, és egybekovácsolta a csapatot, mert mindenki igyekszik a karanténban lábadozó társaink miatt is hajtani majd.

Lelik Réka © Nemzeti Sport

Önmagáról azt mondta Lelik Réka, hogy kiváló erőben érzi magát, s ez elsősorban a szövetségi kapitánynak köszönhető, no meg személyi edzőjének, aki egyben a barátja is.

– Megéri a szenvedés – magyarázta –, mert ha minden jól alakul, ott leszünk az Eb-n. Most az sem hátrány, hogy a hollandok elleni meccsen nem lehetnek nézők, bár elszánt a csapat, tovább kell jutnunk. Aztán már csak azért kell izgulnunk, hogy ez a ronda vírus hagyja végre békén az embereket, és akkor meg is lehessen tartani az Európa-bajnokságot.

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors