PR Cikkek

5 legjobb húsvéti témájú film (x)

Bors

2021. március 31. szerda 02:00

Ha rossz az idő, bizony a szobába kényszerül a család. Mit lehet tenni, mikor már kimerítettük a közös programokat? Gondolunk itt a takarításra, sütés-főzésre és családi társasjátékokra. Vajon mihez kezdhetünk magunkkal? Jól megválasztott filmek a család apraja nagyját le tudják kötni. De hogyan válasszunk bölcsen? Erre a kérdésre keresünk ez alkalommal válaszokat.

Húsvét kultusza Magyarországon

Hazánkban nagy hagyománya van húsvét ünnepének. De azokban az országokban, amik filmes nagyhatalomnak számítanak, nincs olyan jelentősége, mint egyes európai államokban. Vallási ünnepről lévén szó a magyarok elsősorban a tradícióik felé fordulnak. Az otthoni előkészületeket többnyire szabadtéri programokkal kalkuláljuk. De olyan olyan rossz időjárás is ránk köszönthet, hogy nem lesz kedvünk kimozdulni. Idén nem is lehet szó olyan programokról, mint a húsvéti népi hagyományok fesztiválja, vagy a hagyományos húsvéti Istentiszteletek a koronavírus terjedése miatt. 

A húsvét előtti héten már minden potenciális alapanyagot beszerezünk, amit fel fogunk használni az ünnep alatt. A bolti vásárlás megtervezéséhez egyszerűbb az online is elérhető Lidl akciós újság tanulmányozása. Kiválasztjuk a felhasználandó alapanyagokat, és célirányosan közlekedünk az üzletben a vásárlás idején. Aztán otthon, a fennmaradó időben, mikor már unjuk a takarítást, sütés-főzést, a nagy evészeteket, vagy eldöntött tényként kezeljük, hogy nem festünk vagy díszítünk több húsvéti tojást, még mindig fordulhatunk a médiához. Keressünk olyan filmeket, amelyek témája a húsvét, vagy a húsvéthoz közel álló szimbólumok. Ennek megfelelően ajánlunk filmeket, a teljesség igénye nélkül.

Igazi klasszikus: Ben Hur

Lewis Wallace harmadik regényét, Ben Hur történetét többször megfilmesítették. A két legsikeresebb alkotás igencsak távol áll egymástól időben, de azt kell mondani, hogy történetben is. Az 1959-es film a rekordok filmje lett a Titanic és a Gyűrűk Ura megjelenéséig. 11 Oscar díjat kapott, sokáig a legsikeresebb alkotásként tartották számon. Olyan hírességek szerepeltek benne mint Charlton Heston, Stephen Boyd, Hugh Griffith, Hajá Harárít. A majd 4 órás film egy komplett estére elegendő néznivalót ígér. 

Ezzel szemben a 2016-ban elkészített, szintén sikeresnek mondható változat csak 123 perces játékidejű. A két film közötti történetbeli különbség is elég éles. Amíg az 1959-es film a jó és a rossz harcát helyezi előtérbe, addig a 2016-os változat végső következtetése, hogy mindenki kaphat még egy esélyt. 

Gyerekek kedvence: Az öt legenda

A rejtélyes Holdbéli ember kiválaszt négy legendás lényt, akik azt a feladatot kapják, hogy vigyázzanak a gyerekek álmaira, vágyaira, hogy boldog gyerekkorban nőjenek fel. De ezt az idillikus állapotot nem nézi jó szemmel a gonosz Szurok, aki a rossz álmokért, félelmekért felelős mumus. Veszélybe kerül általa a gyerekek világa, az őrzők léte. A megoldást egyetlen, a száműzetésből visszatérő őrző hozza el, ő Dér Jankó lesz. Igazán tanulságos animációs film gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Roger Nyúl a pácban

Egy vegyes technikával készített családi vígjáték, ami a húsvéthoz leginkább a nyúlon keresztül csatlakozik. A történet egy krimi-vígjátékra emlékeztet, szórakoztató helyzetekkel. A rajzfilmes elemek igazi különlegességnek számítottak a készítéskor, ma, a digitális varázslatok világában már csak megmosolyogtatóak. 

Jézus Krisztus szupersztár

A musicalt még 1983-ban készítették, de azóta is évről-évre érdemes legalább egyszer megnézni. Aki szereti a zenés darabokat, az ebben a filmben sem fog csalódni. A történet olyan kérdéseket feszeget, mint Júdás eszmefuttatása, hogy mit hozott Jézus a zsidó népre. A végső áldozat meghozatala mindenki számára kérdéseket vet fel és kétségeket ébreszt.

A passió

Ez a film csak erős idegzetűeknek ajánlott, amit gyerekeknek kifejezetten nem ajánlunk. A történet Jézus életének utolsó tizenkét óráját mondja el, ami alapvetően érdekes lenne. De, az alkotók nem spóroltak benne a szenvedéssel, a kínnal, és a véres jelenetekkel.

Ez a húsvét is más lesz csakúgy, mint a tavalyi. A korábbi szokások helyett ideje újakat kialakítani, hogy ne veszélyeztessük a saját és mások egészségét. Nem gondoljuk, hogy ez annyira rossz lenne, csak más. És ehhez az új helyzethez is hozzá fogunk szokni, ha esélyt adunk neki.

További cikkek

PR Cikkek

A kapcsolati erőszak ne legyen többé tabutéma! (x)

PR Cikkek

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM (x)

Ez is érdekelhet

life.hu

"Úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk házastársi kapcsolatunkat" - Megdöbbentő hírt közölt a királyi család

metropol.hu

Könnyes búcsú! Így gyászolják gyermekei Csollány Szilvesztert

origo.hu

Így állt meg az élet az extrém havazás miatt Isztambulban - galéria

mandiner.hu

Kopaszra tolta haját Pottyondy Edina (videó)

kemma.hu

„Halhatatlan bajnok maradsz” - sokunk közös emlékével siratja Szilast az oroszlányi szépség

origo.hu

Nem tetszik a metaverzum a PlayStation atyjának

mindmegette.hu

Heti top 10 recept: röpködnek a mínuszok, előkerültek a melengető, kiadós receptek

vg.hu

Elhunyt Csollány Szilveszter

life.hu

Döbbenetes dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

vg.hu

Lefújja az utazási korlátozásokat az Európai Unió

hirtv.hu

A Telex már december 7-én bekészítette a meghalt Csollány Szilveszter cikkét

origo.hu

Salma Hayek még akkor is szexi, ha az újévi fogadalmain gondolkodik - fotó