PR Cikkek

Sikeresen lezajlott az Edutus Egyetem szervezésében a XVI. World Robot Olympiad Világdöntője (x)

Címkék
hirdetés

Bors

2019. november 28. csütörtök 14:00

Az Edutus Egyetem egy rendkívül sikeres és magas színvonalú robotépítési és -programozási világdöntőt tudhat maga mögött, amely hazánk eddigi oktatáspolitika történetének legnagyobb versenye. 

2019. november 8-10. között az Edutus Egyetem Győr városában köszöntötte 74 ország legügyesebb és legkreatívabb 8-25 év közötti robotprogramozóit az Olimpiai Sportparkban. 

A világversenyen több, mint 420 csapat 1200 versenyzője bizonyította tudását a világ minden pontjáról. A hétvége alatt közel 12.000 látogatót fogadott a rendezvény.

Négy kategóriában és hat korcsoportban összesen 6 magyar csapat három napon keresztül mérettette meg tudását. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a magyar fiatalok két ötödik helyet értek el.

A nemzetközi szintű pozitív visszajelzéseket mi sem bizonyítja jobban, minthogy a World Robot Olympiad nemzetközi szervezete megválasztotta Szögi Zoltánt az Edutus Egyetem képviseletében a Tanácsadó Testület tagjának, nemcsak a világdöntő sikeres megszervezéséért, hanem a közép-európai kiterjesztésben végzett munkájáért is. Célunk ugyanis, hogy az Edutus Egyetem támogatásával a 11 környező ország (Lettország, Litvánia, Lengyelország, Csehország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Grúzia, Szerbia, Horvátország, Szlovákia) megismerje a WRO-t és megszervezze nemzeti döntőjét. Ezzel az elismeréssel is hozzájárulunk Magyarország egyik céljának megvalósításához, hogy Európában digitális központ szerepet töltsön be. 

A Digitális Oktatási Stratégiában hangsúlyosan szerepel a programozás és a kódolás mellett a digitális kompetenciák megtanítása is, már az általános iskolától kezdve. Ezeknek a közép- és hosszú távú céloknak a megvalósításához is hozzájárul a 2020-as WRO nemzeti szezon, hiszen a kiváló lebonyolítás és a magas látogatói létszámnak köszönhetően 300 csapat regisztrációjára számítunk. A jövő évi fordulókra az előjelentkezni már lehetséges a www.wro.hu oldalon.

A világdöntő összefoglalóját a itt olvashatja.

További cikkek

PR Cikkek

A kapcsolati erőszak ne legyen többé tabutéma! (x)

PR Cikkek

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM (x)

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

metropol.hu

Ez gyors volt! Kulcsár Edina már a nevét is megváltoztatta

origo.hu

A sünök miatt jött létre a rengeteg ember halálát okozó szuperbaktérium

nemzetisport.hu

Arsenal: közös megegyezéssel távozik a védő – hivatalos

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak