A kávé íze, minősége és aromája a kávékeverék összetételétől függ. A XX. század elején, egy apró torinói élelmiszerbolt laboratóriumában,
A vállalkozó kedvű piemonti bolttulajdonos éveken át tanulmányozta a kávékeverék-készítés művészetét, tesztelte a kóstolási technikát és a pörkölési folyamatot. Tevékenysége nyomán különleges kávéreceptek születtek: különböző fajtájú és eredetű, előpörkölt, főzésre kész kávékeverékek, amelyek teltebb és harmonikusabb íze rövid időn belül forradalmi változásokat eredményezett a kávéfogyasztásban és a fogyasztók ízlésében.
Ma a világon mindenki egyetért abban, hogy az igazi olasz kávé az eszpresszó. Ez az eredeti olasz kávé megtestesítője, amelynek jelentése annyit tesz: „rendelésre készült”. Az eszpresszófőzése a többi koncentrált kávétípusokéhoz hasonlóan gyors folyamat. Készítésének módja az olasz kreativitást dicséri. Az őrölt kávéból forró vízzel előállított egyszerű főzet a maga nemében egyedülálló konyhaművészeti alkotás, amely a világon mindenütt népszerű és nagy megbecsülésnek örvend.
A kávéfogyasztás ma már a Föld minden részén a reggeli szertartás része – a legjobb módszer, hogy jól induljon a nap! A világ népessége több mint 20 milliárd csésze kávét fogyaszt el évente. Az életöröm, a dinamizmus és az aroma kombinációja és a sokféle íz folytán a kávéfogyasztás olyan élvezet és jutalom, amit az ember másokkal is megoszthat.
De ki állítja, hogy a kávé csak forrón az igazi? A nyár kezdete kiváló alkalom arra, hogy egyszerű ám nagyszerű jegeskávé-receptekkel csábítsuk el a fogyasztókat – az ízlelőbimbókat vacsora után kényeztető, gazdag italoktól a sokféle aromával elkészíthető, bulizáshoz ideális hűs kávés koktélokig.
Olasz Mandulatejes Jegeskávé
Ez a Salentina módra készült kávékülönlegesség egy igazán frissítő nyári ital kávéból és mandulatejből.Fontos hogy fogyasztás előtt néhány órával elkészítsük, hogy a kávé megfelelő hőmérsékletűre hűljön.
HOZZÁVALÓK 1 adag
|
ELKÉSZÍTÉS
Fagyasztott mandulatej kockák Töltsük a mandulatejet jégkockatartóba és tegyük a mélyhűtőbe legalább 3 órára
Eszpresszo Martini
Egy elegáns kávékoktél.
1984-ben egy meleg nyári napon Londonban egy csinos hölgy besétált egy bárba és rendelt magának egy hideg élénkítő italt. Ekkor egy Eszpresszó Martinit szolgáltak fel neki. A hagyományos piemonti Frangelico likőrrel az idei nyár slágere lehet.
ELKÉSZÍTÉS
HOZZÁVALÓK
|
DÍSZÍTÉS
Vágjuk félbe a gianduiotto csokoládét, majd egy apró bemetszés segítségével helyezzük a pohár szélére
Ha szeretnénk, néhány kávészemet is tehetünk befejezésképpen az italra.
Szicíliai Krém Eszpresszó
A szicíliai kávékülönlegesség frissítően krémes nyári változatal a granita ropogósságát ötvözi a ricotta krém gazdagságával.
ELKÉSZÍTÉS
Elsőként készítsük el a granitát
HOZZÁVALÓK
|
A ricotta krém és a briós elkészítése
TÁLALÁS
Először a granitát töltsük üvegpohárba, majd tegyünk a tetejére egy kanál hideg rikottakrémet és egy karika brióst.
Jeges Mokka
Remek recept jó minőségű kakaóból és tejszínből.
A klasszikus tejszín és kakaó ízkombinációja keveredik a kávéval, amelyből nagyon finom frissítő ital készíthető.
ELKÉSZÍTÉS
HOZZÁVALÓK 1 adaghoz
|
A kakaó elkészítése
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.