A legtöbb országban szeptember 29-én, vagyis ma ünneplik a Kávé napját, köztük hazánkban is.
Íme néhány finom kávés recept, a megemlékezés okán:
Készítsünk kávélikőrt:
Hozzávalók:
A kávéhoz:
Mexikói kávéhoz: 30 ml kávé likőr; kb. 15 ml tequila (ha nem szeretjük, plusz kávélikőr vagy vodka hozzáadása is megfelelő); 1 csésze frissen főtt kávé; 3 evőkanál tejszínhab; egy kevés fahéj a meghintéshez.
A kávélikőr készítéséhez egy közepes méretű edényben, közepes hőmérsékleten vegyítsük össze a vizet, a xilitet, az édesítőszert és a kávézaccot. Hagyjuk felforrni, majd csökkentsük a hőt és főzzük fél órán át, míg egy kissé meg nem vastagodik. Hagyjuk hűlni.
Tegyük át a keveréket egy üvegedénybe, és adjuk hozzá a vodkát, kakaóport és a vaníliakivonatot. Zárjuk le az üvegedényt, tegyük egy sötét, hűvös helyre és várjunk. 3 hét a legideálisabb várakozási idő – ezalatt időnként érdemes meg-megrázni az edényt.
Ha készen van, a keveréket szűrőn szűrjük át, majd egy kávéfilteren is érdemes átszűrni – hosszadalmasnak tűnik, de megéri, hogy tökéletes likőrt kapjunk.
Vaníliás jeges kávé receptje- egyenesen Mexikóból:
Hozzávalók 4 személyre:
A vaníliás kávé elkészítése:
Öntsük bele a feketekávét egy tálba, keverjük össze cukorral, amíg feloldódik. Tegyük bele a vanília rudakat. Fedjük le, és hagyjuk hűlni legalább 2 órán keresztül. Ezek után szűrjük át a kávét. Fogyasszuk tejszínnel és szórjuk meg szerecsendióval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.