A rendszeres kávéivás csökkentheti a stroke (gutaütés) és a cukorbetegség kockázatát ? derült ki egy új tanulmányból.
Yangmei Li, a Cambridge-i Egyetem epidemiológusa munkatársaival 12 éven át követett nyomon 23 ezer férfit és nőt. A kávét fogyasztóknál 27 százalékkal alacsonyabb volt a stroke kockázata a sohasem kávézókhoz képest, azonban az elfogyasztott kávé mennyisége nem befolyásolta a kockázat csökkenését.
A vizsgálatok nagy részében azonban a résztvevők saját maguk számoltak be kávéfogyasztásukról, miközben ez a csészék eltérő mérete miatt nem tekinthető megbízhatónak. Ezért hivatalosan senkinek nem ajánlják, hogy kávéval próbálja meg elkerülni a stroke-ot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.