Vikidál hangja már kevés Koppány szerepéhez

A Szörényi-Bródy művét, az István, a királyt augusztus 19-én mutatják be újra. A legtöbb régi szereplő színrelép, kivéve Vikidált.
A Szörényi-Bródy művét, az István, a királyt augusztus 19-én mutatják be újra. A legtöbb régi szereplő színrelép, kivéve Vikidált.

A rockoperát először 1983-ban mutatták be, 2015 nyarán pedig a régi szereposztásból újra a színpadra lép Varga Miklós, Nagy Feró és Deák Bill Gyula is 12,5 ezer ember előtt. A darabot a Szörényi-Bródy szerzőpáros tiszteletére mutatják be újra, ugyanis hamarosan mindketten a 70. születésnapjukat ünneplik.

A darabot Novák Péter, az első előadást koreografáló Novák Ferenc “Tata” fia rendezi. Az eredetitől eltérően a domb alján lesz a színpad, és a lejtőn a közönség. 1983-ban a tévéfelvétel miatt volt szükség a fordított színpadképre. Szörényi Levente a Prológus, Bródy János pedig a Krónikás szerepét játsza majd, Istvánt Varga Miklós alakítja, Laborc szerepében pedig Nagy Feró lesz ismét látható, és az infarktuson átesett Deák Bill Gyula sem maradhat ki a produkcióból. De ott lesz a Királydombon a Koppányt alakító Feke Pál és Radics Gigi is. Az előadás különlegessége nem csak a helyszín és az eredetivel majdnem megegyező szereplőgárda, hanem az a 150-200 négyzetméternyi ledfal is.

© Fotó: Fejér Bálint

A darab valóban parádésnak ígérkezik, a szervezőknek csak egy szívfájdalma van: Koppány szerepét nem tudta elvállalni Vikidál Gyula, akinek neve szintén összeforrt a rockoperával.

– Három hónappal ezelőtt kerestem fel Vikidál Gyulát, hogy felkérjem, bár korábban is nehéz volt vele az élet. Felajánlottam, hogy egy énektanárt is finanszírozunk a számára, ugyanis a hangja már nem a régi, de így sem vállalta – mondta Rosta Mária, a darab producere, akinek szavait Szörényi Levente is megerősítette a Borsnak. – Sajnálom, hogy Gyula nem lehet ott, de technikailag ezt már nem tudja kivitelezni – fogalmazott az élő beat-legenda.

Vikidál Gyulát munkatársunk telefonon érte utol. Az énekes először azt mondta, nem is ismeri a darabért 31 éve felelős producert, aki róla eképpen nyilatkozott, és arra sem emlékszik, hogy felkérték volna Koppány szerepére. – Augusztus 19-én a Nyomorultakat játszom Szegeden, az az én világom – zárta rövidre a beszélgetést Vikidál Gyula.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors