Tíz ember életét mentette meg Bud Spencer

Carlo Pedersoli idén lenne 90 éves, de csak most készült róla dokumentumfilm, amelyből soha nem látott részletek derülnek ki eseménydús életéről.
Carlo Pedersoli idén lenne 90 éves, de csak most készült róla dokumentumfilm, amelyből soha nem látott részletek derülnek ki eseménydús életéről.

Egy kivételes személyiség eddig kevésbé ismert arcát mutatja be a Piedone nyomában című portréfilm, amely február végén kerül a hazai mo­zikba, és amely több mint négy éven át öt országban negyvenöt közreműködővel készült. Király Le­ven­te, a film rendezője és forgató­könyv­írója nemcsak a 2016 jú­niusában elhunyt legendával tölthetett el egy teljes napot, hanem Bud Spen­cer lányával, Cristiana Pe­dersolival is beszélgethetett, aki az általában szerény édesapja hőstetteit sem felejtette el.

Király Levente 2016-ban Bud Spencerrel tölthetett egy teljes napot, a legenda történeteiből született a Piedone nyomában című film, ami február végétől látható a mozikban

A lány 18 éves volt, amikor édesapja az 1980-as irpiniai földrengés áldozatain segített, többek között úgy, hogy sa­ját légitársaságában pi­lótatársaival összeállva helikopterről ő is dobálta le a segélycsomagokat. Cristiana egy régebbi sztorit is felidézett, mely Bud Spencer félelmetes erejének bizonyítéka.

Cristiana Pedersoli 2017-ben részt vett a Corvin téri Bud Spencer- szobor avatásán, ő is mesélt édesapjáról © Csányi Kriszta

– Régen még a tengerben rendezték az úszó- és vízilabda-bajnokságokat, és az egyik versenyt a salernói partoknál tartották meg, ahol a nézőtér egy, a tenger fölé nyúló sziklára eszkábált kis faépítmény volt. Ez a tribün a mérkőzés közben belezuhant a tengerbe. Apám, aki épp azon a meccsen játszott, azonnal a vízbe esett emberek segítségére sietett. A végén már fájt a karja, ami nem is volt csoda, mert vagy tíz em­bert mentett ki a vízből – emlékezik meg a filmben édesapjáról Bud Spencer lánya, aki 2017 novemberében, a Corvin téri Bud Spencer-szobor avatásakor Bu­da­pesten is járt.

A fiatal úszók és vízilabdázók is csodálattal tekintettek rá, a sportoló és színész mindig támogatta a fiatalokat © AFP

Bud Spencer egész életében a jó oldalán harcolt a rossz ellen. A Piedone Afrikában című film forgatása alatt Egyiptomban az óriási szegénységet látva ennivalókat vásárolt az éhező gyerekeknek, de az UNICEF nagyköveteként rendszeresen támogatta a vakokat, és a látásromlás korai felismeréséért kampányolt.