Som-Balogh Edina: Ebbe belehalok!

A színésznőnek férje és két gyermeke segít feldolgozni a gyászt. Édesanyját veszítette el.
A színésznőnek férje és két gyermeke segít feldolgozni a gyászt. Édesanyját veszítette el.

Nemcsak az édesanyját, a példaképét, a „mindenét” veszítette el a Barátok közt színésznője, Som-Balogh Edina, aki vasárnap éjjel tudatta: imádott anyukája nincs többé.

„Elmentél, Édes Drága Mindenem! Anyucika! Hosszú út volt. Fogtuk mindvégig egymás kezét. Nehéz volt. Fájdalmas és gyönyörű! A gyönyörű lelked. A legszebb szíved a világon. Mindig adott reményt. Aki ismer, tudja, min mentünk keresztül kéz a kézben. Jó volt minden perc veled, Édesanya! Köszönöm a legnagyobb örökséget, amit ember örökölhet. A legtisztább szeretetet, hogy tudom, mi a helyes, tudom, miért élek” – ezekkel a gyönyörű, de fájdalmas szavakkal búcsúzott a színésznő közösségi oldalán édesanyjától, akinek halála teljesen összetörte. Edina megszólalni sem tudott lapunknak, és zeneszerző férje, Som Krisztián is csak szűkszavúan nyilatkozott a fájdalmas tragédiáról.

– Nagyon nehéz megszólalni… Egy ilyen veszteségre sosem lehet felkészülni, mi sem tudtunk. De Lilien, Noel és én is Edina mellett vagyunk, és együtt átvészeljük ezt a fájdalmas időszakot – mondta lapunknak Krisztián, aki minden erejével azon van, hogy felesége gyászát enyhítse.

A nagymama a gyereknevelésben is Edina segítségére volt © Bors

Edina ugyanis kivételesen szoros kapcsolatot ápolt az édesanyjával, aki a legnagyobb támasza volt. Szinte egyetlen interjú sem készült vele, amiben ne tett volna említést az anyukájáról.

– Nagyon céltudatos vagyok, amit kitűzök magam elé, azért harcolok, amíg el nem érem. Ezt a tulajdonságomat az anyukámtól örököltem, ő a pédaképem minden tekintetben – mesélte az ekkor még csak 18 éves Edina a zaol.hu-nak, amikor először került korona a fejére, és Zala Szépe lett. Amikor a színésznő is anyuka lett, akkor is a szülei voltak a legnagyobb segítségére.

– Anyukámék viszonylag közel laknak hozzánk, így hetente többször is előfordul, hogy Noellel beülünk az autóba, és meglátogatjuk őket. Ott pedig nem én vagyok a háziasszony, anyukám elkényeztet minket – mondta egy interjúban.

Most azonban csak a pusztító üresség maradt: „Ebbe belehalok” – fakadt ki a színésznő, kollégájának, Nagy Balázsnak az Instagramon, a Madách Színház színészét ugyanis személyesen ismerte és szerette Edina édesanyja.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors