Sarka Kata beperli a lázadó szépségeket

Megbocsáthatatlan Kocsis Korinna tette a magyar jogtulajdonosok szerint. A koronát visszautasító lány, valamint a szintén csalást kiáltó Vígh Diána jogi szankciókra számíthat, ugyanis megsértették A Szépségkirálynô zsûrijének jó hírnevét.
Megbocsáthatatlan Kocsis Korinna tette a magyar jogtulajdonosok szerint. A koronát visszautasító lány, valamint a szintén csalást kiáltó Vígh Diána jogi szankciókra számíthat, ugyanis megsértették A Szépségkirálynô zsûrijének jó hírnevét.

Botrányos véget ért a TV2 A Szépségkirálynő című műsora. Az eredményhirdetésen először a 22 éves Kocsis Korinna neve hangzott el, aki a közönségdíjat kapta. Aztán a harmadik helyezettnek járó Miss Intercontinental címet hirdette ki Tatár Csilla. – Történelmi pillanatot írunk, mert Korinna duplázott – mondta a műsorvezető.

– Szeretnék valamit mondani! Szeretnék valamit mondani!" - olvashatták le a tévénézők is Korinna szájáról, Tatár Csilla pedig készségesen átadta a mikrofonját, noha látszólag ez nem volt betervezve az adásba.

– Nagyon szépen köszönöm ezt az elismerést, de szeretném a Miss Intercontinental címről a negyedik lány javára, aki a legtöbb pontot kapta, lemondani!" – mondta az ország színe előtt és hiába próbált meg Tatár Csilla határozottan fellépni a koronázás mellett, a lány még csak a kezébe sem volt hajlandó venni az ékszert.

A hatalmas döbbenetet és zavarodottságot követően tovább folyt a koronázás, a hivatalos műsoridő végeztével pedig kizárólag a Miss Universe Hungary címet elnyerő Kárpáti Rebeka, és Miss World Hungary cím tulajdonosa, Rákosi Annamária kettesben integetett a kamerába.

Ezzel egyidőben Kocsis Korinna közösségi portálon vezetett lapjára kikerült egy bejegyzés. Kiderült, előre kitervelt akció állhatott a háttérben. A lány azt állította, hogy jelentős és „folyamatos ellenszélben” kellett helytállnia a versenyen, de ennél többet a szerződése miatt nem mondhat. A Borsnak még a színpadon bővebben is kifejtette álláspontját.

- Négy évvel ezelőtt már harmadik lettem ugyanezen a versenyen, akkor a Miss Earth címet nyertem meg, ami nemzetközi szinten magasabbra rangsorolt ennél a Miss Intercontinental címnél. Nem szerettem volna elvenni mástól a lehetőséget – mondta, majd kérdésünkre hozzátette: soha többé nem indul szépségversenyen.

A műsort követő parti alatt azonban tovább gyűrűzött a botrány, ezúttal egy másik döntős lány, Vígh Diána döbbentette meg a nagyvilágot. Szintén a közösségi portálon. – A mai versenyről csak annyit, hogy a szüleim a zsűri mögött ültek és szó szerint hallották, hogy nem a szavazatok számítanak, konkrétan üres papírokat szedtek össze. Közjegyző nincsen, a zsűri pontjait pedig egy perc alatt összesítik. Mindenesetre hajrá Korinna, és gratulálok a győzteseknek, akiket Hajdú Péter kiválasztott – állt a Facebook-bejegyzésben.

– Meg kell védeni a verseny becsületét – mondta a Borsnak határozottan Hajdú Péter a viharos eseményeket követően. – Mára már világos: Korinna arra készült, hogy vagy első lesz, vagy más módon oldja meg, hogy róla szóljon a műsor. Ezzel elismerte tiszteletlenségét a többi lány, a verseny készítői, a tévénézők iránt.

Indult már Vas megye Szépén, mindenféle kis versenyen, csak azt nem tudom, mi lett volna, ha helyezést sem nyer. Meztelenül rohant volna be, vagy felpofozza Kasza Tibit? Vígh Dia vádjai nevettségesek, senki sem gondolhatja komolyan, hogy a több évtizedes szakmai referenciával rendelkezô zsûritagok nevüket adnák bármilyen csaláshoz. Egyébként sem én, sem Kata nem voltunk tagjai a zsûrinek.

A kisebbségi tulajdonos, nemzetközi kapcsolattartó Gyulai Zoltán segítségével konzultálunk a verseny külföldi tulajdonosaival arról, hogyan tovább – tette hozzá felesége, a Magyarország Szépe Kft. ügyvezető-igazgatója azonban már határozottabb volt.

– Nagy valószínűséggel mindkét lány ellen perek indulnak majd, hiszen a lányok megnyilvánulása alapján ezt már több zsűritag is kilátásba helyezte, és nem csak a cégünk, de a férjem hírnevét is megsértették érzésünk szerint – mondta a Borsnak Kata.

A partin egyébként Korinna már meg sem jelent.