Sarka Kata: Akkor válunk el, ha valamelyikünk új párt talál

Igazi nagy durranással indította útjára Havas Henrik a legújabb műsorát az ATV-n: Sarka Kata beszélt megromlott házassága eddig sohasem hallott részleteiről.

Igazi nagy durranással indította útjára Havas Henrik a legújabb műsorát az ATV-n: Sarka Kata beszélt megromlott házassága eddig sohasem hallott részleteiről.

Nagyon bátor lépés Ha­vas Henriknek igent mondani a felkérésre, ami arról szól, hogy egy tévéműsorban közéleti kérdésekről beszélgetnek majd. Ő ugyanis biztosan belekérdez olyasmibe is, amiről a riport­alanynak esze ágában sincs beszélni. Így történt a kedden es­te az ATV-n bemutatkozó, Henrik angyalai című műsorban is, amelynek a gyermeknevelés, a férfi–nő viszony volt az alaptémája. Geszti Péter édesanyja, azaz Márta néni, egy civil aktivista, Papp Réka Kinga és Sarka Kata volt az első három vendég, s persze utóbbi kapta a legtöbb kérdést.

– A maga házassága tényleg tönkrement? – tudakolta a megszokott minimális tapintattal Havas Henrik Katától, aki meglepő őszinteséggel válaszolt.

– Nagyon furcsa erről beszélnem, olyan, mintha álmodnék, hogy mindez velem történik. Valóban tönkrement a házasságunk, és bár most azt mondom, nem gondolkodom a válási papírok benyújtásán, mégis felkészültem arra, hogy egyedülálló anyukaként boldo­guljak. Amikor megszületett a fejemben a gondolat, hogy ez nem fog működni, akkor rákapcsoltam, és elkezdtem felépíteni a saját életemet úgy, hogy ma­gamnak és a gyerekeknek biztos egzisztenciát tudjak teremteni. Most már kész vagyok, saját magam intézem a dolgaim, új vi­lág nyílt meg előttem.

Sarka Kata elmondta Havasnak: felkészült arra, hogy egyedülálló édesanyaként boldoguljon © Cser Dániel

Kata számára valóban most kezdődik a nagybetűs élet, hiszen mindössze 19 éves volt, amikor szüleitől elköltözött és összejött Hajdú Péterrel.

– Bár hangsúlyozom, hogy még nagyon nincs itt az ideje, elképzelésem sincs, hogyan kell ismerkedni, nem látom magam egy másik férfi oldalán, azt sem tudom, hogy kell randizni – vallotta meg Kata.

Kitárulkozása saját ma­gát is meglepte, nem akart ennyi mindent elmondani, ami kicsúszott a száján. De ha így alakult, munkatársunkkal a műsor felvétele után további részleteket osz­tott meg.

– Nagyon rosszul érzem ma­gam, hi­szen a családunkban még sohasem volt válás. Nálunk arany- és gyémántlakodalmakat ül­nek. Borzasztó csalódott vagyok, hogy ne­kem nem sikerült összetartanom a családomat. Ahogy a műsorban is elmondtam, en­nek ellenére még nem nyújtjuk be a válási papírokat, de az nem is változtat semmin. Talán ennek az ideje majd akkor jön el, ha Petinek vagy nekem lesz valakim, akit vállalunk a nyilvánosság előtt. Részemről ez még el­képzelhetetlen – tette hozzá szomorúan.