Összeveszett Friderikusz és Berki Krisztián

Kiment a szobából, de jobban is tette – mondja Berki Krisztián Friderikusz Sándorról, aki szerinte megragadt egy szinten.
Kiment a szobából, de jobban is tette – mondja Berki Krisztián Friderikusz Sándorról, aki szerinte megragadt egy szinten.

A vasárnap este adásba kerülő Összezárva Friderikusszal című műsorban kis híján ugyanaz történt, mint Árpa Attila esetében. Ezúttal azonban nem a vendég, hanem Friderikusz Sándor hagyta el a stúdiót. Az ok: Berki Krisztián. A XXI. század polihisztora sokáig tartotta magát, ami a provokatív kérdéseket illeti, ám a jelek szerint Fridi hamarabb belefáradt a verbális huzavonába. Berki a Borsnak azt is elmondta, ő hogyan élte meg mindezt.

– Azzal kritizált, hogy nem adakozom – emlékezett. – De nehogy már az a Friderikusz Sándor mondja meg nekem, hogy mikor és kinek adakozzak, akinek van egy villája meg egy penthouse lakása. Egyébként is, ha pénzt ad az ember, azzal csak tüzet olt, a problémát magát sosem oldja meg. Ő nem így gondolta, kiment a szobából, és jobban is tette. Legalább volt egy kis időm arra, hogy aludjak egy picit – mondta Berki.

Persze a „mikroalvását” sem fogadta ki­törő örömmel Fridi, mi­után visszatért hozzá a fürdőszobából. Berki mindenesetre azt reméli, lehet folytatása kettejük kapcsolatának.

– Mindent egybevetve sok a hasonlóság közöttünk. Sándornak már csak azt kellene megtanulnia, hogy változni muszáj. Valamit elért húsz-hu­szonöt éve, de megmaradt azon a szinten, azt próbálja fényezni, polírozni. És azt is meg kell tanulnia, hogy el lehet fogadni mások véleményét. Neki ez nem mindig megy – mondta a ma­csó, aki viszont azt nem tagadta, hogy kérdezéstechnikáját szívesen megtanulná a tévéstől.

A Bors megpróbálta szóra bírni a másik felet is az Összezárva Friderikusszal-ban történtek kapcsán. „Nincs mit mondania Friderikusz Sándornak” – írta megkeresésünkre a sajtóügyeit intéző munkatársa.