Nyerészkednek Kulka János nevével

Az internetes szélhámosoknak semmi sem szent, ezúttal a hajdúszoboszlói félárva hármas ikrek és Kulka János összekapcsolásával próbálnak pénzt keresni.
Az internetes szélhámosoknak semmi sem szent, ezúttal a hajdúszoboszlói félárva hármas ikrek és Kulka János összekapcsolásával próbálnak pénzt keresni.

„Példátlan! Kulka János megdöbbentő ígéretet tett a félárva Léna, Mira és Milán ikerbabáknak! Könnyezve olvastuk levelét: le a kalappal előtte!” Ezzel a terjengős és hangzatos címmel terjed az interneten egy cikk, amelyben egy levél olvasható, állítólag Kulka János írta a 2017. december 15-én elhunyt, 32 éves hajdúszoboszlói édesanya árváinak, Lénának, Mirának és Milánnak, illetve az ikrek édesapjának.

A „cikket” már több százan megosztották a Face­bookon, ám a levélből egyetlen szó sem igaz, vagyis Kulka nem írt, a gyermekeivel magára maradó családapa pedig nem kapott levelet, és ismét egy szenzációhajhász weboldal próbál hazugságokkal kattintásokat, és ezen keresztül busás reklámbevételeket szerezni.

A színész „vallomásával” próbál kattintásokat és reklámbevételt szerezni a kamuoldal © Végh István

Hiába leplezett már le a Bors több, ugyanezen az oldalon terjedő álhírt, hiába tettek a hazugságokban érintett hírességek jogi lépéseket, az ilyen tartalmakat nagyon bonyolult végleg eltüntetni a világhálóról, és ha erre sor is kerül, az „álhír” addigra már elég kárt okozott, és azóta már újabbak is születtek a helyén.

A mostani, Kulkához kötött levél egészen gyomorforgató, hiszen többek között olyan mondatokat adnak Kulka szájába, miszerint ő már tudja, milyen a halál közelében lenni és hogy nagyon sajnálja, amiért soha nem született saját gyermeke és hogy betegsége is talán az isten büntetése, amiért nem adatott meg számára a gyermekáldás.

Az állítólagos levél az anya nélkül maradt ikrek apjának

Az ilyen kamuoldalak ellen egy megoldás létezik, ha nem osztjuk meg a bejegyzéseiket, és ha esetleg egy ismerősünk mégis megteszi, azonnal jelezzük neki, hogy átverték.
A Kossuth-díjas színészt tegnap megkerestük az ügy kapcsán, de nem kívánt lapunknak nyilatkozni.

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors