Nicole Kidmannek nem kényelmetlen a meztelenség vagy a szexjelenetek forgatása

Legújabb sorozata, a Tudhattad volna kapcsán beszélgettek Nicole Kidmannal, ahol nemcsak a színésznő sorozatbeli karakterének jellegzetes, zöldkabátos öltözete került terítékre, hanem az egyik legkényelmetlenebb téma is, a szexjelenetek forgatása.

Kidman azonban magabiztosan válaszolt és elárulta, ő nem jön zavaraba, ha intim helyzetet teremtenek számára a kamera előtt, de ha mégis kényelmetlenül érezné magát, azonnal leállna a forgatással.

– Senkit sem kértünk olyasmire, amit ne akart volna megcsinálni, és ha valaki nem akart valamit megcsinálni, akkor azt nem kellett. Tiszteletben tartottuk egymás határait. A legfontosabb, hogy a szereplők egy ilyen helyzetben biztonságban érezhessék magukat. Ezt még Stanley Kubricktól tanultam a Tágra zárt szemek forgatásán, aki olyan körülményeket tudott teremteni, hogy még a legkényelmetlenebbnek tűnő jeleneteket is gond nélkül fel tudjuk venni.

A Tágra zárt szemekben akkori férjével, Tom Cruise-zal tárulkoztak ki © AFP

De ugyanaz volt a helyzet Jorgosz Lantimosznál is az Egy szent szarvas meggyilkolása forgatásán. Ezek a rendezők mindig a történetmeséléshez használták a meztelenséget, erre volt szükség ahhoz, hogy a sztorijukat jól tudják elmesélni.Amíg a színész biztonságban érzi magát egy forgatáson, és a meztelensége a történetmesélést szolgálja, addig szerintem az égadta világon semmi baj nincs a szexjelenetekkel, vagy azzal, ha ruha nélkül kell forgatnom. Amint kényelmetlenül érezném emiatt magam egy forgatáson, rögtön leállnék.

Kidmannak a jelenlegi HBO-sorozatbeli szerepe, mint azt az nlc.hu kérdéseire elárulta, nem hagytak benne kellemetlen emlékeket.

– A Tudhattad volnát egy európai nő rendezte, az ő érzékenysége, és általa a szexualitás megközelítése talán kissé más, mint amit a hollywoodi filmekben megszokhattunk. Egy biztos: Susanne sosem azért tesz szexjelenetet a munkájába, hogy legyen benne egy szexjelenet, hanem azért, mert mondani, mutatni szeretne vele valamit. Például a női öltözőben játszódó jelenetben Elena nem azért áll anyaszült meztelenül Grace elé, mert ez jól néz ki a képernyőn, hanem azért, mert így akar belőle erős érzelmi reakciót kiváltani. Ez a meztelenség nem önmagáért való, hanem zavarba akarja vele hozni a karakteremet, és ezáltal a nézőt is – avatta be Kidman az egyik jelenetbe az olvasókat.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors