Megszólalt a tragikus összeomlás után Kautzky Armand

Sajnos egyelőre csak álom, hogy visszatérjen a színpadra Kara Tünde, akinek tavaly nyáron, próba közben állt meg a szíve.

A 42 éves, Jászai Mari-díjas színésznő a békéscsabai Jókai Színház egyik legnépszerűbb művésze, amelyik darabban ő játszott, ott biztosan telt ház volt. Ezért is rázta meg a közvéleményt színpadi rosszulléte, és ezért lesik azóta is a róla szóló híreket. Noha újra­élesztették és másfél hét alatt sikerült kijönnie a kómából, de az állapota sajnos továbbra is aggodalomra ad okot.

© Bors

A Bors megkereste Tünde egyik kollégáját és személyes jó barátját, Kautzky Armandot, akivel tíz éven át játszottak együtt egy kétszemélyes darabot.

– Mit is mondhatnék, szívszorító, ami Tündével történt – kezdte szomorúan Kautzky Armand. – Annyit árulhatok el az állapotával kapcsolatban, hogy bár a rosszulléte óta javult az állapota, de még mindig drámai a helyzet. A barátok, a kollégák tartják, tartjuk a kapcsolatot családdal, és reménykedve várjuk, hogy hátha egyszer jó hírek érkeznek róla. Ez egyelőre nincs így.

Kollégái tevőlegesen is próbáltak segíteni. Idén februárban, Tünde születésnapján nagyszabású jótékonysági koncertet tartottak a javára a Jókai Színházban.

– Szomor György, Gubik Petra, Cserna Antal, mindenki jött, akinek volt kapacitása. Fontos volt, hogy a család érezze, mellettük vagyunk – folytatja Kautzky Armand. – En­nél többet azonban nem tudunk tenni. Csak reménykedünk, hogy talán minden rendben lesz. Tünde egyszer már legyőzte a halált, akaraterejének köszönhetően egy komoly betegségből gyógyult fel. Reméljük, megismétlődik a csoda.