Luxusautót kapott Klárika Korda Györgytől

Mielőtt meghökkennénk, mivel lepte meg nejét az énekes a 38. házassági jubi­leumon, jó, ha tudjuk, hogy Klárika korábban egy hotelt is kapott.

Mielőtt meghökkennénk, mivel lepte meg nejét az énekes a 38. házassági jubi­leumon, jó, ha tudjuk, hogy Klárika korábban egy hotelt is kapott.

Korda György hatvan, Balázs Klári negyven éve énekel, amit egy életműkoncerttel ünnepelnek meg. A sikerük töretlen, sőt, mióta dübörög a retró, a fiatalok is megőrülnek értük.

– A retró jó, mert megismerteti a ma emberét a múltbeli értékekkel – magyarázza Gyuri. – A retró zene tele van fülbemászó slágerekkel, ezért hiánypótló ma. A Pappa Pia című film Klárival és velem indul. Azt énekeljük, hogy Egy Duna-parti csónakházban, ami 1952-ben, az Állami áruház című filmben hangzott el. Mikor mondták, hogy ezt énekeljük, csodálkoztam. Erre olyan sláger lett, hogy nincs olyan előadás, ahol szét ne rúgnák rá a házat, és ne énekelné mindenki velünk. Az életműkoncertünk november 18-án lesz, retró helyen, az Erkel Színházban.

Korda György drága luxusautóval hálálta meg felesége hűségét

Korda György minden táncdalfesztiválon részt vett, és máig nem érti, hogy egyiken sem nyert díjat a dala.

– Pedig mindegyiken két számmal voltam a döntőben, háromszor kaptam meg a legjobb előadói, háromszor a közönségdíjat, de egyetlenegy dalom nem nyert. Ez nekem azóta is megfoghatatlan. Sok embert kérdeztem, akik ott ültek a zsűriben, magyarázzák meg, de nem tudták. Olyan dalok nem nyertek, mint a Bocsánat, hogyha kérdem, az Emlékezni rád, az Aki melletted él, a Ne sírj, ha többé sose látnál. Klári akkor még kislány volt.

Klárika anno nem akart Korda közelébe kerülni, ma már örül, hogy nem így történt © Knap Zoltán

Lehet, hogy Gyuri dala nem nyert, de egy ország rajongott érte, különösen a nők.

– Őt mindenki imádta. Pont ezért tartottam tőle, és nem akartam elmenni 1980-ban a műsorába, amikor hívott – mondja Klári. – Nem akartam helyzetbe kerülni. Hát nem oda kerültem. Hála a jó istennek! – kacag, és megpuszilja Gyurit, miközben azt súgja neki, hogy imádlak.

– Ennek már harmincnyolc éve. Úgy látszik, működik. Én sem gondoltam volna – mosolyodik el Gyuri. Klárika a telefonját nézi, és felkiált: – Hányadika van? Gyuri, huszonegyedikén házassági évfordulónk van. Most jutott eszembe.

Balázs Klári imád vezetni. Férje pedig imád meglepetést okozni neki

Játékosan figyelmezteti a férjét, nehogy megfeledkezzen róla, mire Gyuri legyint: te már megkaptad.

– Mit kaptam meg? Ezt az inget tegnap kaptam – méltatlankodik Klári.

– De előtte? Előtte egy új Volvót kapott – súgja meg Gyuri, majd egymásba karolva elindulnak.

Amikor elájultunk, hogy Gyuri milyen gáláns, a nem is kerek évfordulóra ilyen komoly ajándékkal rukkol elő, kacsintva visszaszólt: – Miért, a negyvenedik születésnapjára kapott egy hotelt.

Akiben elkezd motoszkálni az irigység, az gondoljon arra, hogy a két énekes a mai napig rengeteget dolgozik.